„S-a sfârșit înainte să înceapă” – ⋞recenzie⋟

S-A SFÂRȘIT ÎNAINTE SĂ ÎNCEAPĂ
Ioana Dumitrăchescu

roman (249 pag)
Editura Mysterio, 2019

Iubirea stă într-un colț și așteaptă. Așteaptă să trăiască sau să moară, să fie celebrată sau abandonată. După îndelungi dezbateri amicale cu inima și mintea, oare cine câștigă? Ce este moral în această viață? Să iubești sau să abandonezi? Și dacă iubirea este interzisă, ce ai să faci?

Dragostea–ce ne aduce ea? Putere, împlinire, fericire, curaj, sănătate, dorința de a trăi, …
Lipsa dragostei – o viață monotonă.
Uciderea dragostei – pustietate.

Totul a început de la un „vis” deosebit. Și, deoarece visul a fost a unei tinere și talentate scriitoare, acesta a devenit un frumos roman, care te implică în viața unui renumit doctor și te face să trăiești împreună cu el tot prin ce a trecut acesta în mai puțin de 10 ani.

Pasiunea și dragostea vieții lui este medicina.
Peste un timp a mai apărut și dragostea pentru o femeie (Paola, „intrusă în viața lui”) , pe care nu a vrut să o accepte și să o recunoască de la început.

La un moment apare lupta cu propriul „Eu”, când nu știe cum să aleagă cu inima sau cu rațiunea.
O altă luptă cu sine se ivește atunci când află că părinții lui, care s-au purtat cu el mereu cu puțină dragoste, îi erau adoptivi.

Și fericirea de nedescris, atunci când apare acel „ghem” cu ochi mășcați și păr blond – fiica sa.

Avem parte în roman încă de încă multe și multe alte momente frumoase și interesante.

Dar, totuși, DRAGOSTEA este cea care a dat naștere acestei iubiri, cea care a fost mereu alături de eroii noștri și cea care le-a dat putere să treacă prin multe situații neordinare și, totuși, să o păstreze în sufletele sale pînă la sfârșit.

„Suntem nemuritori când iubirea vine peste noi…”

Antonio deseori spunea că este ușor să judeci privind dintr-o parte, când nu cunoști detaliile sutuației, că este ușor să judeci când nu ești într-o situație similară și că este ușor să judeci când la tine totul este bine. Și doar acel ce este implicat în ceva concret, doar el știe cum e, și doar el decide pe ce cale să o „apuce”. Dar, a procedat corect sau a greșit, a făcut alegerea mai bună sau mai puțin reușită, asta, deja, ține de părerea fiecăruia.

Am trăit și am retrăit împreună cu Paola și Antonio pe tot „parcursul” istoriei lor.
Romanul este foarte interesant și foarte captivant.

Am stat fixată de carte de la denumirea ei și până am ajuns la: 
„Paola, inima mea îți aparține pe vecie!”

Cartea o puteți cumpăra făcând clic pe oricare poză din articol .

Ce cărți a mai scris autoarea Ioana Dumitrăchescu și despre ce sunt ele puteți afla făcând clic mai jos pe denumirea operei interesate.

❤ „LACRIMI DE ÎNGERI”

Lectură plăcută!

Publicitate

2 comentarii

 1. Ioana scrie minunat 😍😍😍 abia aștept sa citesc și alte cărți de-ale ei. Am citit deja „S-a sfârșit înainte să înceapă” și am făcut și eu o recenzie la mine pe blog. Ador recenziile tale, Naty! 😍❤️

  Apreciat de 1 persoană

  1. Mulțumesc mult, Angelina ❤
   Mă bucur mult că ți-a plăcut cartea și recenzia ❤
   Ioana, cu adevărat, scrie deosebit, având un stil al său ❤ Eu asta am înțeles chiar din primele pagini citite din opera ei 😉 ❤

   Apreciază

Comentariile sunt închise