„Motanul cel cu șapte vieți ” – ⋞recenzie⋟

„MOTANUL CEL CU ȘAPTE VIEȚI”
Claudia Partole

Literatura pentru copii (poveste) (28 pag)
Editura PRUT
Chișinău, 2019

„Vrei să facem cunoștință? Da?

Ei bine, mă cheamă Muscat. Sunt motan. … Cojocica mi-e catifelată și e nou-nouță. … Asta e a șaptea! … Eu sunt, Muscat al Șaptelea!”

Așa începe istoria motanului Muscat al Șaptelea care locuia în Castelul Mimi.

I – Totul a început demult, de la Muscat-Voinicul-Rătăcitul, un tip grozav de curios.
II – Apoi a fost Muscat al Doilea – Coadă-de-Brusture, care era cam tuciuriu și hăbăuc. Era cel mai de temut dușman al șoriceilor, dar, care, a rămas fără coadă… (cum? De ce?).
Însă, „Neamul ți-e neam, oricum ar fi: cu sau fără coadă. Nu poți să ți-l schimbi când vrei și cum vrei…”
III – A urmat Muscat al Treilea (Muscat-Logofăt cel Blând) – o mândrețe de felină . Un erou adevărat, care a salvat puii din ogradă de la o pasăre de pradă și care a fost pedepsit pe nedrept:
„- Ești un adevărat erou! Te rog, nu te supăra că te-am pedepsit pe nedrept. De multe ori răul iese în fața binelui…” și care, „descoperi atunci un mare adevăr: binele făcut ți se întoarce înzecit!”
IV – A ajuns rândul lui Muscat-Logofăt al Patrulea-Teleleu… și lăudăros. „Se întâmplă ca și la oameni: nu întotdeauna copiii seamănă cu părinții. Dacă tatăl a fost erou, fiul nu neapărat să fie… ”
V – Al cincilea a fost Muscat-Logofăt-Poet-Celebru, de o modestie rar întâlnită printre motani, dar și printre oameni… care a scris și un poem motănesc .

VI – Muscat-Logofăt al Șaselea-Visătorul, voia să zboare în cosmos… (a reușit oare?)
VII – Și eu, Muscat al Șaptelea.

Tot neamul meu a locuit în frumosul Castel Mimi.

„Apropo de Castel! Când vezi noaptea, pe acoperiș, clipocind o steluță, să știi că acela sunt eu! Mă uit la cer… de ce o singură steluță? … Să-ți spun? Te predai?! …”

O frumoasă poveste cu povețe, cu recunoașterea greșelilor și corectarea acestora, cu prieteni adevărați ce la nevoie se cunosc, cu umor și puțină geografie, adic㸠cu „multe și de toate” 😀
Noi am citit-o cu plăcere.

Cartea o puteți cumpăra făcând clic pe oricare poză din articol .

Ce cărți a mai scris autoarea Claudia Partole și despre ce sunt ele puteți afla făcând clic mai jos pe denumirea operei interesate.

❤ . . . . . . . .

❤ Lectură plăcută! ❤