Teodora Elena Matei ⋞MAMA❤ȚARA❤GRAIUL⋟

💙 adolescenta care a scris versuri adunându-le într-un caiet studențesc, de dictando, până într-o zi… când i-a rupt foile una câte una și le-a aruncat…;
💛 autoarea pentru care principalul critic a scrierilor sale, după cum spune dumneaei, „este cititorul din mine”;
❤ scriitoarea care ne spune că: „Autorii români contemporani au mult de oferit. Nu trebuie decât să le acordați încredere.”, astăzi ne bucură cu câteva rânduri frumoase despre mamă, țără, grai.

Îmi iubesc mama
fără să știu că iubire se numește nevoia de a-i auzi glasul în fiecare zi, fără să-i fac declarații spumoase, pentru că flacăra ce ne leagă vine din vorbele mici, din pulsul crescut pe care-l simt când o strâng în brațe.

Îmi iubesc țara
pentru că nu am alte locuri în care să-mi permit să respir adânc și să simt că le aparțin. Nu am alt verde în care să-mi las privirea să se odihnească, nici alt albastru să-mi răcorească trupul, nici alt galben să-mi încălzească verile.

Îmi iubesc graiul
cum îmi iubesc gândurile bune. E singurul pe care-l aud în vise, singurul ce mă leagă de cei mai dragi oameni ai sufletului meu.

Vă mulțumesc mult, Teodora Elena pentru timpul dedicat acestor scrieri și pentru plăcerea de a le putea citi noi.

Alte curiozități despre scriitoareaTeodora Elena Matei puteți descoperi făcând clic pe numele dumneaei scris în articol sau pe oricare poză plasată aici.

În articol sunt prezentate poze din arhiva personală a scriitoarei (cu acordul acesteia).

Publicitate