Lina Moacă ⋞MAMA❤ȚARA❤GRAIUL⋟

💙 fetița căreia-i plăcea desenul, se vedea învățătoare și iubea cărțile, ciocolata și cireșele. Dragostea pentru ultimile reușind să o treacă în frumosul viitor, având și acum aceleași mici slăbiciuni;
💛 autoarea, care s-a apucat de scris „motiv fiind viața, moartea, întrebările fără răspuns…”;
❤ scriitoarea care ne asigură că: „Lectura ne oferă momente minunate, să ne bucurăm de fiecare poveste, să trăim emoția fiecărui personaj, să călătorim prin lumea toată, să descoperim noi universuri.”

Îmi iubesc mama,
mică de statură, dar FOARTE MARE, un fel de supererou capabil să se descurce cu orice greutate sau încercare. A fost întotdeauna îngerul păzitor al familiei, stâlpul casei noastre. Pentru mine este exemplul sacrificiului, al rezistenței fizice și emoționale, efortului constant, dăruirii și iubirii necondiționate.

Îmi iubesc țara,
locul unde m-am născut. Țara sunt bunicii, străbunicii, stră-stră… bunii mei. ACASĂ. Mama neamului meu. A tuturor poveștilor și experiențelor. A amintirilor. Loialitatea pentru țara nu ține de raționament sau ideologie, ci de inimă, este un sentiment natural să iubesc pământul pe care m-am născut și am crescut. Iubirea mea nu este oarbă, este autentică, bazată pe libertate și fraternitate. Nu cred că poate rezista cineva acestei legături pe care o formează patria, oricât de disprețuitori ne-am arăta, rămânem cu toții copiii săi și când vine vorba de libertatea sa, cu toții, chiar și cei mai leneși și nepăsători, ne scuturăm și ieșim să-i facem scut.
Am locuit 4 ani în Portugalia și 10 ani în Spania, ceea ce în aparență a însemnat o depărtare de țară, însă iubirea nu înseamnă apropiere, se poate iubi și la distanță.

Îmi iubesc graiul,
este identitatea mea, simt că mă definește. E destul de adevărat faptul că fiecare limbă învățată ne face să simțim că avem o altă personalitate. Pot spune că în spaniolă sunt o persoană formală, în portugheză una destul de rezervată… În limba română sunt eu însămi. Am crescut la sat, de aceea, găsesc graiul bănățean mai dulce decât mierea, mai vechi decât lumea, mai cald decât lumina focului din vatră.

Îți mulțumesc mult, dragă Lina pentru timpul dedicat acestor scrieri și pentru plăcerea de a le putea citi noi.
Alte curiozități despre scriitoarea Lina Moacă puteți descoperi făcând clic pe numele dumneaei scris în articol sau pe oricare poză plasată aici.

În articol sunt prezentate poze din arhiva personală a scriitoarei (cu acordul acesteia).

Publicitate