„Luluca” / „The lost Kitten” – ⋞recenzie⋟

„LULUCA”
„THE LOST KITTEN”

text: Raluca Irimie
ilustrații: Irina Dumitru

Literatura pentru copii, poveste (32 pag)
Editura Cassius Books, 2020

„Luluca era o pisică neagră, mică și zburlită cu ochi verzi ca trifoiul”. Era o fire drăguță și jucăușă, care în căutarea noilor distracții a pornit într-o zi prin grădină.

Și de aici pornește povestea.

A mers și a tot mers pisicuța noastră prin grădină, savurând din plin priveliștile din jurul său cu multe plantele viu colorate. Mai apoi s-a întâlnit și cu câteva vietăți ce locuesc acolo. Dar, la un moment „se opri sub o frunză de brusture și începu să plângă”

De ce oare? Păi, s-a rătăcit Luluca și nu știa încotro să o ia și unde să își caute un adăpost pe plac.

Să știți că, jucăușa pisicuță a reușit să își găsească un culcuș, ba chiar și de o poveste a avut parte.

Iar noi, cititorii, în această cărțulie avem parte și de o lectură interesantă și de câteva activități pe placul micuților, care sunt ușor găsite pe ultimile file ale ei.

„Luluca” și „The lost Kitten” este aceași poveste frumos redată în două limbi (română și engleză) despre întâmplările unei zile din viața acestei pufoșenii.
Este o carte cu desene foarte frumoase și bine expuse pe pagină și text doar atât cât să exprime acțiunea acelor imagini, acestea fiind scrise mășcat și cu majuscule, ceea ce le permite copilașilor ce abia încep să citească să o facă singurei.
Toate per ansamblu fac ca această carte să fie una dintre preferatele micuților iubitori de lecturi frumoase și interesante.

Cartea o puteți cumpăra făcând clic pe oricare poză din articol .

Ce cărți a mai scris autoarea Raluca Irimie și despre ce sunt ele puteți afla făcând clic mai jos pe denumirea operei interesate.

GLOANȚE OARBE”

„COMPLICAȚII INUTILE”

❤ Lectură plăcută! ❤