„O gamă întreagă de valori” – ⋞recenzie⋟

„O GAMĂ ÎNTREAGĂ DE VALORI” sau „44 de valori care să te îndrume în viață. Care sunt valorile tale?”

Jennifer Moore-Mallinos
trad. din engl: Irina Chirica

Literatura pentru copii, editura ARC
Chișinău, 2020

„Valori, valori, valori…
Știați că avem cu toții valori? Unele valori sunt mai importante decât altele, pentru anumiți oameni . Indiferent ce valori consideri că trebuie urmate în viață, sunt valorile tale și îți aparțin!” dar,

Ce sunt valorile și cum se manifestă acestea?
Cum își stabilește omul valorile pentru sine și cât de importantă este prezența acestora în viața lui?
Câte și care pot fi astea?

Iubirea cu căldura sa interioară, optimismul cu gândirea sa pozitivă, motivația cu îndrumarea sa,..
„Cum este posibil să te atașezi atât de mult de o ființă?” sau ce ne face să ne străduim din greu pentru a avea reușite frumoase, având grijă să nu exagerăm făcând totul cu moderație. Iar atunci când vrem să încercăm lucruri noi să recunoaștem că propriile gânduri și idei privitoare anumite lucruri pot fi identice sau diferite decât ale altor persoane și uneori doar ascultându-le părerea avem reale șanse să descoperim lucruri interesante și utile. Tot ce trebuie este doar să manifestăm puțină delicatețe, respect și toleranță, care, de fapt, nu ne costă nimic mai mult decât puțină răbdare.

Pasiunea și hotărîrea, prețuirea și recunoștința, bunătatea și modestia, prietenia și lucru în echipă – toate aceste particularități prezintă niște sentimente puternice ce contează pentru fiecare dintre noi, trăsături pe care le apreciem și care ajută să ne menținem sufletul sănătos.

Liniștea ce ne înconjoară și liniștea sufletescă – valori atât de importante și diferite – de ce și în ce situații le simțim și avem nevoie de ele?

„O gamă întreagă de valori” este o carte cu explicarea valorilor pe înțelesul copiilor prin cuvinte simple și desene potrivite pentru fiecare particularitate în parte.
Un volum în care ne bucurăm de caracterizări scurte despre fiecare dintre cele 44 de valori descrise, la fiecare dintre ele fiind propuse situații când aceasta poate fi implimentată, dar și întrebări pentru micuții exploratori, ceea ce transformă cititul cărții într-un dialog frumos.

În biblioteca noastră „O gamă întreagă de valori sau 44 de valori care să te îndrume în viață. Care sunt valorile tale?” este deja a patra carte semnată de autoarea Jennifer Moore-Mallinos (care sunt acestea și despre ce sunt ele puteți afla făcând click mai jos pe coperta sau denumirea cărții dorite).

Cartea o puteți găsi făcând clic pe oricare poză din articol.

Lectură plăcută!