„Fetele extraordinare aleg să fie…” – ⋞recenzie⋟

„Fetele extraordinare aleg să fie…”
Danila Sorrentino

traducere de Lucia Țurcanu

curiozități și activități (78 pag)
Editura ARC, 2020

„Fiecare copil este un artist. Problema e cum să rămâi artist după ce crești.” (Picasso)

„Oare ce voi deveni când voi crește mare? ”este întrebarea pe care și-o adresează fiecare în copilărie (mai devreme, sau mai târziu).

Profesia sa este acea activitate pe care fiecare om și-o alege, la o anumită vârstă, pentru ca în viitor să se bucure de ocupația sa. Și cât de frumos este când această ocupație îi aduce omului și o plăcere sufletească.

Dar cum să facem alegerea corectă și de când trebuie să fim atenți la activitățile ce le plac micuților noștri exploratori?

Scriitoare sau actriță, balerină sau cântăreață, doctor pentru copii sau pentru animăluțe, exploratoare sau bucătăreasă,.. – toate sunt interesante și toate sunt importante. Și e foarte bine când ceea ce faci o faci cu plăcere.

Lumea scrisului este fascinantă și dacă cel mai mare vis al tău este să creezi povești minunate, nu-ți fie frică, încearcă și neapărat vei reuși, căci

„Misterul scrisului constă în faptul că nu este nimic misterios în el.”
(Jose Saramago)

Dacă îți place să dansezi – fă-o!
Alege-ți stilul potrivit – clasic, latino-american, moedrn, dans urban sau balet – exersează și rezultatele frumoase neapărat vor apărea.

Dacă de mic te vezi cu stetoscopul alături pentru a le asculta „respirația” ursuleților din dulăpaș, cu o seningă medicală cu care le faci injecțiile necesare pentru o însănătoșire grabnică sau cu tifon medical, unguent și alte rechizite de acest gen pentru a trata bubițele iepurașilor de pluș, să știi că drumul tău este orientat, categoric, spre medicină.

„Eu nu creez haine, eu creez visuri.” (Ralph Lauren)

Creatoarea de modă, o altă profesie interesantă 🙂

Dar cum să devii o bună creatoare de modă?
Cum să creezi rochii, fuste, pantaloni, pantofi,.. pe care să și le dorească orice om?
Care sunt regulile de aur ale unei creatoare de modă de succes?..

Multe întrebări, multe cugetări, multe pro și contra se analizează până ce se ajunge la o decizie legată de viitoarea profesie – lume în care îți vei petrece marea parte a unei zile de lucru.

„Fetele extraordinare aleg să fie…” este o carte-agendă cu informații interesante și utile, cu „reguli de aur” caracterisrice profesiei alese și cu întrebări pentru discuții, cu teste la temă și activități amuzante.

O carte despre douăsprezece profesii și douăsprezece femei reale ce au obținut frumoase rezultate în domenii concrete.

Citiți, aflați, învățați, explorați, desenați, decorați, decupați, completați, încercați, aranjați, călătoriți – trăiți, căci

„A călători înseamnă a trăi.” (H.C. Andersen)

Cartea o puteți găsi făcând click pe oricare poză din articol.

Lectură plăcută!