
„Viața e o continuă grijă…”
„Povești de ieri și de azi,
de acasă și de departe”
Un colaj de istorioare și povestiri trăite sau auzite de autori de-a lungul timpului.
Povești despre oameni diferiți, ca și viețile trăite de ei, ca și caracterele și sorțile acestora cu toate plusurile și minusurile sale, cu clipe de fericire și lacrimi amare vărsate, ce au fost impuse de soartă.
Despre legătura omului cu universul, amintiri frumoase și haioase ca a lui Ion Creangă, de care ne bucurăm cu toții și pe care le păstrăm undeva în colțul minții sau al inimii, sau altele, contrar opuse acestora fiind crude și înspăimântătoare.
Despre „o viață „spânzurată”, care se legăna „acolo, sus, de funia prin care trec speranțele și voința, de care atârna existența sa, dar mai ales a celor dragi.”
Despre violența în familie și instalarea „iadului” pe pământ și casă, în acel loc sfânt, acel castel cu ziduri nalte ce ar trebui să ne protejeze de primejdii, dar nu să le provoace din interior.
Despre persoanele pentru care „munca și dragostea pentru frumos sunt esența vieții sale, alături, bineînțeles, de dragostea pentru familie.”
Despre oamenii creatori ai frumosului, dar și despre cei ce își dedic viața pentru a distruge creațiile altora. Despre „oameni cu sufletul de smoală sau șacali.”
Despre multe ce au avut loc în toate anotimpurile anului, care, din păcate, nu sunt la fel de melodioase și atrăgătoare ca anotimpurile lui Vivaldi, dar sunt la fel de emoționante, sensibile și foarte diferite.
Despre acel picior de plai și acea gură de rai (cu descrierea frumoaselor peisaje create de natură în unele zone) pe care oamenii au fost nevoiți să le părăsească plecând în depărtări cu un singur vis de a avea un trai mai bun pentru sine și persoanele dragi. Pentru a putea trăi, ci nu a exista.
„Ce poate fi mai frumos decât căldura oamenilorde la munte care te primesc cu brațele deschise?”
Am citit cartea și am citit poveștile oamenilor, căci de trăit aceasta, ca pe un roman de dragoste sau un SF, este imposibil, deoarece este greu și nedorit să treci prin sorți fără izbândă.
De obicei în recenzii adaug mai multe pasaje/fragmente/citate din carte, dar acum am pus doar câteva, deoarece multe sunt despre durere, multă durere. Durerea ce a consumat suflete și au terminat vieți.
„Salvați-vă copiii, salvați-le viitorul!”
Cartea o puteți găsi la autoarea Doina Mustățea.
Pentru comoditate puteți face click pe oricare poză din articol și veți fi redirecționat spre pagina dumneaei de profil.
Lectură plăcută”

În articol, cu acordul autorilor, au fost plasate și poze din arhiva lor personală.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.