,,Prosopul cu Poveștile lui Ion Creangă”

Ion Crengă, când vine muza pleci cu totul în poveștile tale

Alexei Luca, un talentat pictor din Moldova a ilustrat poveștile lui Ion Creangă pe gardul unui complex turistic din țară.

Un gard imens, cât un prosop național a fost pictat cu imagini din poveștile lui Creangă, toate având o legătură una cu alta.

Pictura imensă, care înfățișează în ilustrații toată creația scriitorului, poate fi admirată în ograda lui Creangă de la Complexul Turistic Costești, raionul Ialoveni din vara anului 2018.

Pictura murală a lui Alexei Luca are drept laitmotiv poveștile lui Creangă, toate elaborate pe un prosop tradițional românesc – ,,Prosopul cu Poveștile lui Ion Creangă”.

La scurt timp după apariția pozelor pe pagina de facebook a autorului au început să curgă și mesaje de felicitare pentru realizarea acestui frumos proiect:

🙂 Bravo👍 Jos pălăria🎩Un colaj foarte colorat, plin de simboluri așa cum le preferi, cu atmosferă copilărească, deci ai făcut o muncă de nota 10! ❤Cât mai multe proiecte ce sa-ti permită să pui in aplicare toate ideile tale!

🙂 Am ramas surprinsa de fiecare lucrare in parte! Câtă imaginatie!!!! Nici La Gleb Sainciuc nu am vazut atatea minuni…. E putin spus BRABO…. Esti un pictor cu un talent nemaipomenit! La mai mult si la mai mare, Alexei Luca!!!

🙂 BRAVO!!!Foarte frumos!!!Asteptam cu nerabdare sa le vedem si in realitate!!! An de an cind revenim acasa doar lucrarile tale ne mai bucura ochiul in sat ,ca in rest tot asa a ramas…FELICITARI si SUCCES in continuare!!!
🙂 Bravooo, sunt niste lucari superbe!🖌🎨

Alexei a mai pictat anterior pereții bibliotecii din localitatea sa de baștină. Imaginea pare ruptă dintr-un vis!

Alexei Luca:

„La moment lucrez asupra mea, într-un experiment veșnic ce ține de pictură murală, grafică, scul

Pe pagina de facebook al pictorului veți găsi încă multe lucrări superbe și unicale.

Sursă text: facebook.com, net

Publicitate