„Legături fatale” – ⋞recenzie⋟

„LEGĂTURI FATALE”
Alina Cosma

roman thriller (297 pag)
Editura Petale Scrise, 2019

Ambițioasa autoare Alina Cosma, ce mereu tinde spre perfecțiune, printr-o deosebita metodă de scriere reușește să unească totul într-o singură operă iar eu sunt tot mai plăcut impresionată de stilul ei.
„Legături fatale” este un roman cu descrierea unei iubiri sensibile și pure, dar și un thriller prezentat prin multe crime groaznice bine organizate, care îți provoacă fiori doar citindu-le. Este o ficțiune cu de toate în acele 29 capitole.

Acțiunea pornește cu o intrigă care te ține în suspans până la sfârșitul cărții: o goană, o urmărire, un impact, sunetul gloanțelor trase dintr-un pistol și …

” În urmă rămâne doar natura, parcă înmărmurită, și ecoul sirenei, străbătând valea și pierzându-se în înaltul nesfârșit al cerului trandafiriu…”

Familii și dușmani, dragoste și ură, averi și testamente, polițiști și criminali, tortura si… multe altele.
-Care ar fi întrebările corecte la care trebuie să găsești răspuns în această viață?
-Cine îți dorește bine și în cine poți avea încredere cu adevărat?
-Poți fi oare fericit și cum să găsești drumul corect pe care trebuie să mergi?
-Ce trebuie să ai sau la ce trebuie să renunți pentru a trăi?
-„Familie” – cuvânt magic, de bine sau…?

Doi tineri îndrăgostiți – Patricia și Filip. Doi părinți contra acestei relații. Doi oameni care iau decizii în locul copiilor săi. Două destine practic sugrumate. Două vieți distruse.


În trecut:

Amintiri dureroase despre viața buneilor, viața părinților, viața fraților cu puțin bine și foarte multe lacrimi, tortură, moarte și crime.

În prezent:

Două suflete rănite, două persoane trădate, doi tineri singuratici, două destine ce erau menite să fie împreună chiar dacă erau din familii ce se dușmăneau.

Diana, nepoata Patriciei, este o tânără masterandă în IT, cu un temperament vulcanic care veșnic o „ajuta” să intre în belele. Visează să se întoarcă în orașul său natal Turda și urăște Cluj-Napoca, orașul unde își face studiile și unde mama sa a avut parte de o viață nefericită.

Marius, nepotul lui Filip, este jurist în compania familiei Rădulescu, dar în realitate fiind polițist sub acoperire, care vrea să afle și să răzbune moartea bunicului/eroului său. Era un tânăr înalt cu constituție atletică, foarte echilibrat și cu o nuanță indigo electrizantă a ochilor.

Diana și Marius s-au cunoscut în cea mai nepotrivită situație, unde ura și lăcomia era totul, și în cel mai nepotrivit loc, la compania bunicului său, unde a fost impusă să se angajeze, dar :

„Destinele lor au fost unite înainte ca ei doi să se nască.”

Diana se simțea singură și nu avea încredere în nimeni. Era mereu abuzată și agresată, atât moral cât și fizic, de unchiul său (fratele vitreg al mamei) Liviu Rădulescu și de bunicul său Avram Rădulescu:
„…o prinse de braț, trântind-o de perete…
…o prinse de gât strângând atât cât să o facă să înțeleagă că el deținea controlul…
…apoi o prinse de păr și, trăgând-o după el, o trânti cu capul de birou.”

Și nu doar atât. Ei o voiau moartă. De ce???

După prima întâlnire cu Marius, acesta i-a dat de înțeles că nu trebuie să aibă încredere în nimeni, dar, în același timp a tratat-o mereu cu corectitudine și a salvat-o de mai multe ori din mâinile grosolane ale rudelor sale neiubitoare.
„ – De ce nu ar trebui să am încredere în tine?
– Încrederea atrage dezamăgirea.
– Dezamăgirea nu implică și trădarea…
– Uneori e cam același lucru.”

Doar că „Antipatia s-a transformat în curiozitate, apoi în amuzament, văzând înverșunarea cu care se lupta … Urmărindu-i comportamentul, a început să simtă un fel de admirație pentru ea.”

Dar, într-o zi, Diana nu a ajuns la serviciu și nu a fost de găsit acasă. Atunci Marius „a bătut alarma”. A găsit-o și a salvat-o cu mare greu. Dar, pentru a proteja fata și de acum înainte de la acțiunile necontrolate ale răuvoitorilor săi, el hotărî să se căsătorească cu ea.

”Era adorabilă… Parcă era un înger din altă lume, trezit dintr-un somn al inocenței și care privea mirat lumea aceea, atât de crudă.”

Prima ieșire împreună:
„ – De unde știi ce mi se potrivește și ce nu?
– Prin felul în care te îmbraci atragi doar derbedei!

– Purtam o rochie decentă, până la genunchi. Dar…
– Hainele nu te apără de dorințele unui ticălos!
În magazin, el începu să aleagă, ajutat de vânzătoare, lenjerie intimă. Dacă ar fi intervenit, cu siguranță s-ar fi contrazis. Așa că se hotărî să stea cuminte, deocamdată…
El a ales și modelul de verighete. Ea privindu-le se gândea: „oare cum săruta?”

❤ Ea era fermecătoare. El era seducător. ❤ „Buzele lor se împreunară într-un sărut care le tăie răsuflarea amândurora. Își mușcară buzele ușor, reciproc.” ❤

„ Cei doi tineri nu aveau habar de legăturile nevăzute, dar atât de palpabile, care îi apropiau. ”

„Era gelos sau invidios? Oricare dintre variante era o prostie!
Înnebunise! Totul era doar o afacere! Trebuia să se concentreze și să își urmeze planul…”

Dar când s-a transformat relația lor în una adevărată jucăușă cu mult flirt?

„ – Ești liberă să faci ce vrei!
– Vreau divorțul!
– Nu ți-l dau!
– Da?! De ce?
– Îmi place să fiu însurat!”

– Orice femeie are o armă înnăscută împotriva bărbatului… Acesta este trupul ei. Trebuie doar să descoperi cum să o folosești… Poți să fii seducătoare, fără să devii vulgară…

Se ridică, apropiindu-se ca o felină. Se strecură între trupul lui și masă și îl privi fix.
Puțină atenție… Dragul meu soțior, vreau să te anunț că nu m-aș plânge de „puțină atenție” nici măcar eu. Și ești singurul mascul pe care îl visez la mine în pat!”

„ – Îți plac pletoșii musculoși?
– Tuturor ne place să privim un exemplar reușit! OK, mai mult decât reușit! Iar părul poate fi tăiat! Hmm… oare cum se simt mușchii ăia?!
Ușa dormitorului se deschise și el, gol, doar cu un prosop în jurul șoldurilor intră. Diana rămase mută… Marius râse cu poftă. Zâmbetul lui poznaș o înfurie.
– Vreau să-ți dau ocazia să atingi tot ce visezi! ”

Dragoste, gingășie, atenție, încredere, umor, buna dispoziție,… Și de aici totul va fi bine? Și familia? Cu ea cum rămâne?

În viața fiecăruia dintre noi familia își are locușorul său special, iubit, drag! Dar ce e de făcut atunci când tocmai cei care fac parte din familia ta îți vor tot ce poate fi mai rău? Ce au făcut Diana și Marius? De ce viață a avut parte acest cuplu de când s-au cunoscut și cum se dezvăluie ancheta cu privire la omorul, sau omorurile din trecut? Ce mai ascunde acel „trecut” violent și înspăimântător? Tinerii?

Compania familiei Rădulescu. Toți participanții erau în plină ședință urmărind explicațiile managerului. Retroproiectorul lucra. La un moment dat s-a oprit dar a repornit. Doar că era deja alt filmuleț, cel cu răpirea Dianei. Acum fata „explodă” începându-și discursul cu „așa-numitele” situații de „coincidență” din trecut:
* „Accidental” – mașina în care eram eu și mama a luat foc în mers, după ce fusese la mecanic pentru o defecțiune la motor!
* „Accidental” – frățiorul meu de doar cinci anișori a fost călcat cu sânge rece de o mașină de teren, în fața casei!
* „Accidental” – s-a întâmplat și răpirea și vânzarea mea!
* „Accidental” – bunica mea Patricia a luat foc în dormitor în timpul somnului, de la o țigară, doar că ea nu fuma!
* „Accidental” – („riscul meseriei” oare???) prietenul bunicăi din copilărie Filip Ionescu, omul ei de încredere și general de SRI, căruia Patricia i-a transmis un document important spre păstrare, a fost împușcat!

Doar că foarte puține persoane știau că generalul a avut o fiică, pe care, pentru a o proteja, a dat-o să fie crescută de o mătușă. Și:
„ – Vi-l prezint pe soțul meu, continuă Diana. Marius Dragomir, nepotul genelalului Ionescu!”

„ – Toată lumea afară! răcni Avram. Unde e testamentul?
– Doar nu crezi că îți voi spune?”
a zis Marius.


Ce a urmat? Pistol, goană, împușcături, accident rutier, răniți, morți, spital, poliție, …

„ – Îți promit că nu te voi trăda, nici chiar atunci când vei fi convinsă că am făcut-o! Să nu uiți asta!

„Banii nu înseamnă nimic dacă nu ai liniște, dragoste, într-un cuvânt, fericire.”

Care e deznodământul?

Pot să vă zic doar că opera citită a fost tulburătoare și captivantă iar suspansul mi-a devenit prieten fidel până la ultimul punct (.) din pagina 297.
Recomand cu drag această carte spre a fi citită tuturor iubitorilor stilului Alinei Cosma, precum și celor ce încă nu o cunosc dar sunt în căutarea operelor bune.

Cartea o puteți cumpăra făcând clic pe oricare poză din articol .

Ce cărți a mai scris autoarea Alina Cosma și despre ce sunt ele puteți afla făcând clic mai jos pe denumirea operei interesate.

„TĂRÂMUL MISTIC” : „Îngerul Luminii”(Vol 1)  și „Suflete pereche”(Vol 2) 

❤ „ÎNGER DE PAZĂ”

❤ „O SINGURĂ MINUNE”

❤ Lectură plăcută! ❤

9 comentarii

  1. Ce bine ai surprins esenta povestii, Nati! 🙂 Toate cartile Alinei Cosma au o atractie deosebita, specifica stilului ei, chiar daca abordeaza subiecte diferite. 🙂

    Apreciază

    1. Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase, Marius!
      Ai perfectă dreptate, Alina Cosma își are un stil al său, specific care poate îmbina totul într-o singură operă deosebită, iar noi primim o lectură plină de emoții de tot felul de la dragoste până la frică 🙂 Este deosebită ❤

      Apreciat de 1 persoană

  2. Foarte frumoasa recenzia și chiar m-ai făcut curioasa. O sa cumpăr și eu cartea 😍👏👏👏

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc mult, Angelina, pentru apreciere ❤
      Mă bucur mult că ți-am stârnit interesul ❤
      Lectură plăcută 🙂

      Apreciază

      1. Mulțumesc draga mea ❤️😘

        Apreciat de 1 persoană

  3. alinacosma spune:

    Mulțumesc, Naty! Mă bucur că ți-am „răpit” din timp cu această lectură, fără să regreți. 😘

    Apreciat de 1 persoană

    1. Alina, eu îți mulțumesc mult din partea noastră, a cititorilor, pentru acel suspans și intrigă, pentru acea dragoste frumoasă și deznodământul frumos descrise în opera ta. Sunt sigură că cei ce au citit-o deja au apreciat-o pe măsură, iar cei ce urmează să o lectureze o vor aprecia pe merite.
      Mult succes și inspirație în creare ❤

      Apreciat de 2 persoane

Comentariile sunt închise