„Seducție și venin” – ⋞recenzie⋟

„Seducție și venin”
Maria Philip

Editura Petale Scrise, 2021  
gen: roman, epic fantasy, 18+ (160 pag)

Din nou Editura Petale Scrise ne bucură cu un volum ce ne atrage atenția de-ndadă ce îl vedem – o copertă incitantă și o interesantă descriere.

„Selen, conducătoarea amazoanelor care trăiesc în deplină armonie cu natura, este o vrăjitoare a seducției ce otrăvește mintea oricărui bărbat, prin puterile sale irezistibile.
Ianus,
magicianul cu privire hipnotică, dur si manipulator, stăpâneşte prin forţă brută și viclenie un regat scindat în caste barbare.
Darius și Diana,
doi frați corupți de putere și invidie, domnesc peste un regat secătuit de jafuri.

Într-o lume dominată de violență, are vreo șansă să învingă dragostea?

Un cuplu al contradicțiilor de neîmpăcat. O iubire fierbinte care le topește pe toate. O luptă comună pentru binele tuturor. Un epic-fantasy erotic și violent care te cucerește!

„Seducție și venin” este un deliciu literar complex, ca și o tortă cu căpșune, frișcă, dar și un pic de ardei iute ascuns pe alocuri – un roman fantasy plin de acțiuni alerte, presărat cu momente erotice incitante și îndulcit cu scântei din care mai apoi apar flăcări de iubire.

Începe totul în Regatul Lycane, care e în vecinătate cu Regatul Milarose, dar interesant e faptul că toate drumurile duc spre Tărâmul lui Venus, unde peste tot sunt amazoane seducătoare. Mai avem parte, în întregul tablou, și de regi nebuni, vrăjitori druizi, talismane protectoare,.. iar în aer peste tot plutește dorința de a poseda, nebunia de a avea, intriga continuă, dorința de răzbunare…

Toate astea ne „obligă”, pur și simplu, la o evadare totală într-o lume ireală, o lume fantastică plină de farmece, unde principala magie rămâne, totuși, DRAGOSTEA pură.

La începutul povestei se promitea o relație destul de fierbinte dintre Selen – conducătoarea amazoanelor de pe Tărâmul lui Venus și Darius – tânărul rege al Regatului Lycane, care ajunge la ea cu o misiune specială, dar…

„… părul mătăsos și auriu,.. ochii albaștri ca cerul și frumusețea… Genele lungi… buzele frumos conturate, de un roz catifelat, ca al florilor, îl vrăjesc…
O privește încruntat. Nu e convins că o va da lui Ianus. În primul rând o vrea pentru el, și dorința crește tot mai mult cu timpul petrecut alături de ea.”

S-a adeverit a fi doar totul un frumos și iscusit joc de cuvinte și idei folosite de către autoare, care m-au dus cu gândul (doar la început 😁) pe o cale mai puțin corectă. Protagoniștii, adică adevărații El și Ea, de fapt sunt…

El, Ianus – era „un bărbat înalt, cu părul negru ca tăciunele, ten alb ca laptele, și niște ochi negri, adânci.”

Ea, Selen„e femeia cea mai feminină, inteligentă, frumoasă și puternică. Pe ea nu o vrea doar pentru plăceri trecătoare…”

Reîncepe călătoria în povestea numită El💞Ea cu:

Selen călărește lipită de trupul lui, înveliți amândoi în pelerina lui neagră, inspirându-i mirosul unic și proaspăt de pădure de brad, care, amestecat cu parfumul ei de flori de câmp, dau o combinație unică. E conștientă de de rolul fiecăruia și de felul în care ar trebui să se completeze.

Selen îi simte forța fizică, textura mușchilor tensionați sub materialul moale al hainelor. Coapsele puternice le încadrează pe ale ei. Brațul cu care o ține peste talie e ferm, și îi freacă la fiecare mișcare sânul. Nu se poate clinti din poziția în care este. Masculinitatea lui dominantă o irită, chiar dacă trebuie să recunoască și faptul că o seduce. Inspiră adânc, încercând să se calmeze.

O cuprinde melancolia și închide ochii”
imediat evadând în trecut, în copilărie, unde tot împreună se vedeau, pe atunci copii alergând pe câmpul verde crud.

„Seducție și venin” este o poveste în care adesea se intersecteaază dragostea și ura, orgoliul și necinstea, supărarea și trădarea, șantajul și prostia, tâlhăriile și acaparările, omorurile și abuzurile, provocările și pierderi a situațiilor de sub control, și unde, din păcate, nu există dreptate și milostenie.

Avem parte de o istorie cu multe întrebări nepuse și probleme nerezolvate, dar și cu momente în care „rațiunea nu mai contează” și se fac destăinuiri de sentimente.

– În ochii tăi am văzut întotdeauna cerul infinit… de frumos… plin de promisiuni… de iubire față de tot ce oferă mai minunat natura…

Scrisul fluid, mult dialog interesant, diverse situații și călătorii m-au făcut să parcurg întreaga poveste într-o noapte (mai corect în doar câteva ore) nevrând să las nici un rând necitit fără a afla deznodământul istoriei.

Acțiunile palpitante te fac mereu atent, suspansul – mai gânditor, descrierile – mai visător, iar sublimele scene 18+ „te vor” treaz și breaz.

„Seducție și venin” este o poveste pentru maturi ce ne poartă prin regate și cetăți, peste dealuri și prin văi, prin codri și păduri, pe drumuri pline de noroi și altele presărate din plin cu liane, cu dragoste și ură, bine și rău, violență și răzbunare, durere și fericire, magie și mitologie, dar și o „mare” întrebare: Este totul oare un destin sau o dorință, e blestem sau pocăință?

Și acțiunile curg și curg până când „ceața se disipează, iar un înger diafan și un cavaler în negru apar de nicăieri.”

Cartea „Seducție și venin” o puteți găsi la Editura Petale Scrise.

Lectură plăcută să aveți!