Laura Stanciu

Haideți să ne cunoaștem!

1 ❤ 10 momente importante din viața mea

Născută … ❤ … în 1986 la Maternitate in București, Slava Cerului că dacă mă nășteam acasă ( mai ales că era o iarnă ce a paralizat orașul) cine știe ce sechele mai aveam (altele mai grave decât am acum 😊 ).
Frați/surori… ❤ … ohoho și încă câți… Am o sora mai mare, un frate mai mic si doi frați vitregi.
În copilărie mă vedeam… ❤ … de la casnică la arheoloagă aventurieră..Totul depindea de serialele/desenele/carțile pe care le devoram în perioadele respective. Deși…faza cu casnica cred că mi-o mai doresc și acum 😊.
Obiectul preferat la școală era… ❤ … un ghiozdan pe care mi-l adusese tatăl vitreg dintr-o călătorie în Germania.Era colorat și foarte diferit de tot ce văzusem la școala până atunci.
Ghidușia rămasă în memorie este …(la ce vârstă)… ❤ … nu pot spune că am una preferată, au fost multe, de la cățărat în copacii vecinilor și furat fructe la joaca pe schelele unei vile în construcție sub ”stricta supraveghere” a muncitorilor până la o cină făcută cu ceilalți copii în curtea unei case părăsite.
Prima dragoste „am simțit-o” la vârsta de… ❤ … cred că aveam 13-14 ani și m-am îndrăgostit de un puști din gașca noastră. Mulțumesc lu` Ăl de sus că și el s-a îndrăgostit de mine! Îmi scria scrisori pe care le parfuma cu parfumul mamei lui și mi le lăsa în cutia poștală..Ehehe, ale tinereții valuri inocente…
Autorul care m-a făcut să visez este… ❤ … Dan Brown, J. K. Rowling, Donna Leon și mulți mulți alții.
Cartea preferată este… ❤ …Crimă și pedeapsă” pentru că am rămas absolut uimită cum un scriitor te poate face să te identifici mental cu un personaj, să exclami ”Wow, exact asta aș fi gândit și eu!”
M-am apucat să scriu (din motivul)… (la ce vărstă)… ❤ … nu am un punct exact când am început să scriu. Scrisul a fost mereu parte din viața mea și din mine. De la scrisorile pe care le scriam diferiților prieteni până la încercările de blog și scurtele povestiri pe care le postam pe HI5.
Acum stau (unde)… ❤ … citadină la a doua generație, cum îmi place să zic, locuiesc tot în Bucureștiul ăsta care ba te scoate din minți, ba te face să-l adori mai mult. Deși, recunosc, dacă n-ar fi așa frig m-aș muta în Brașov ”chiar de ieri!”

2 ❤ Prima mea operă scrisă este (și la ce vârstă)…

… ❤ operă cap coadă? Adică completă? Că schițe și idei așternute pe foaie și lăsate de izbeliște mai apoi am câteva de nici nu mai știu când 😊
Acum 10 ani am scris prima ”operă” completă și este o combinație de polițistă-romance-fantasy.

3 ❤ Prima mea operă publicată este… (genul literar, de unde vine ideea, mesajul cărții, dedicația, titlul vine primul sau ultimul, mai importantă este emoția/mesajul/…)

… ❤ ”Detectivă de ocazie”. Carte polițistă cu accente umoristice tipice nației noastre și o subtilitate de romance. Este povestea unei femei absolut normale, fără vreo carecteristică deosebită care încearcă ( pentru că e o curioasă desăvârșită, ca noi toți de altfel…) să descopere cine e asasinul poștașului de cartier.

4 ❤ Operele scrise până la momentul actual sunt (care sunt ele) …

… ❤ ” Detectivă de ocazie” pentru moment. Sunt o veșnică leneșă când vine vorba de scris, din păcate… Îmi cer scuze în avans de la cititorii care m-au apreciat, pentru timpul ăsta în care nu vă bucur cu o nouă carte…aveți răbdare, mă strădui să mai scriu una 😊

5 ❤ Cea mai mare provocare din viața mea este (a fost)…

… ❤ Să fiu mamă. Mai ales că am un mic ”golan” nu un pui de om prea cuminte sau înțelegător. Cred că mama jubilează acum de Sus când vede că i se adeverește vorba cu ”Să-ți dea Dumnezeu un copil ca tine!”. Mi-a dat….Și chiar a mai pus pe deasupra, doar așa ca să mă ”liniștească”!

6 ❤ Cel mai mare critic al operelor mele…

… ❤ cred că sunt eu însămi. Primul cititor era înainte mama, apoi a devenit tata. Dar na, părinții nu pot avea niciodată vreo opinie echidistantă și normal că sunt cu încurajările nu cu critica. Așa că eu rămân singura care mă autoflagelez cu critici și scenarii imaginare despre percepția oamenilor asupra ”operei” mele.

7 ❤ Iubitorii de carte pot procura cartea mea…

… ❤ de pe site-ul editurii Petale Scrise, Emag, Carturesti, Librarie.net, Libris.ro , etc.

8 ❤ Operă literară cu care mă delectez acum, când am un minut liber (dacă îl am) este …

… ❤ cărțile în engleză ale Sophiei Kinsella, Donna Leon, M.C.Beaton etc.

9 ❤ Sportul și alimentația în viața mea…

… ❤ sunt cuvinte pe care nu prea le am în vocabular😊

10 ❤ Acum scriu …

… ❤ scriu, scriu, nu mai săriți pe mine cu pietre! 😊 Scriu tot la o carte cu personajul din” Detectivă de ocazie”.

11 ❤ Personajele de sex opus mi se dau…

… ❤ din ”oficiu”, fiind persoane întâlnite în lumea reală sau combinații din personele cunoscute de mine.

12 ❤ Cât de greu/ușor îmi este să trec de la opera scrisă deja la una nouă?

… ❤ Destul de simplu pentru că imaginație am și deja mă pot gândi la o altă situație sau alte personaje .Cu practica e mai greu, adică să mă apuc fizic să scriu ( că în mintea mea am deja scrise „n” cărți…).

13 ❤ Pasiunile mele sunt scrisul și ….

… ❤ cititul, serialele polițiste, muzica ( de ascultat că dacă mă apuc de cântat vă sângerează urechile…), săpunul hand-made ( chiar, n-am mai făcut de mult..) și somnul ( asta e o pasiune mareeeeee ).

14 ❤ Când scriu (e nevoie de liniște totală și multă concentrare /o fac cu muzica pornită / …)…

… ❤ când scriu ( în rarele ocazii când mă apucă inspirația și cheful!) poate să fie orice în jur. Scriu în liniște sau cu muzică de la TV pornit pe NickJr, DisneyJr sau fii-miu care vorbește, cântă sau mă întreabă 10 lucruri deodată. Dacă reușesc să mențin o concentrare minimă la ceea ce vreau să spun/scriu și să slăbesc nivelul de stres provocat de factorii externi, e de bine!

15 ❤ Slăbiciunile mele sunt…

… ❤ țigările, cola, fast-food-ul, dramele și situațiile romantice în care eu fac pe psihologul de servicu pentru prietenii mei.

16 ❤ Activitatea mea poate  fi urmărită de cititori pe …

… ❤ pagina de autor Laura Stanciu.

17 ❤ Literatură asemănătoare ca stilul meu (nu am întâlnit/ am întâlnit la…)…

… ❤ sunt mulți de la Rodica Ojog Brașoveanu, George Arion, M.C Beaton, Darya Dontsova, fiecare cu stilul lor umoristic și inegalabil.

18 ❤ Opera mea iubită este… scrisă de…

… ❤ Nu am una pe care să o aleg în detrimentul altora. Am scriitori preferați, personaje care mă bine-dispun și serii întregi în care să mă pierd când am nevoie de o pauză de la viață.

19 ❤ Dacă aș avea şansa să călătoresc în timp şi spaţiu aș vrea să merg… (De ce?…)

… ❤ Roma, Vatican, Veneția. Donna Leon, Dan Brown, Steve Berry m-au făcut să-mi doresc să văd Italia cu toate ideile clișeice pe care le avem cu toții când ne gândim la o țară.

20 ❤ Dacă aș avea posibilitatea să mă întâlnesc cu vreun personaj literar, acesta ar fi…  (De ce?…)

… ❤ Hercule Poirot ca să mă bucur de o ”crimă de salon” cu eleganța desăvărșită a englezilor.

21 ❤ O zi din viața mea …

… ❤ ca oricare altă zi a unei mame – alergătură la grădiniță, muncă, muncă, grădinită, casă, curățenie, mâncare, film, somn. Cu mici variațiuni pe ici, pe colo 😊

22 ❤ În lumea în care trăiesc îmi displace …

… ❤ monotonia, aglomerația de la metrou, traficul infernal și faptul că nu văd munții de aici.

23 ❤ Editura cu care colaborez este…

… ❤ Editura Petale Scrise. Îi ador, sunt niște oameni super și mega răbdători cu mine și cu toate întrebările mele stupide 😊

24 ❤ Cum aș motiva o persoană să se apuce de citit ?

… ❤ Încă mă mai gândesc la asta având în vedere că am prieteni buni care nici până acum nu mi-au citit cartea deși mă iubesc și au primit un exemplar din operă. Amenințările și șantajul emoțional nu a funcționat cu ei, trebuie să vin o cu variantă mai bună. Când o găsesc, vă spun ca să o punem în practică toți și astfel să dominăm lumea prin cultură. Muhahaha ( râs malefic ) 😊

25 ❤ Planurile/viziunile mele pentru frumosul viitor sunt…

… ❤ nu prea am planuri că nu sunt în stare să mă țin de ele. Dar vreau să mă țin de viață cât să-mi cresc nepoții și să mai scriu câteva cărți.

Și câteva cuvinte pentru toți iubitorii de carte …

❤ Citiți, citiți și iar citiți! Chiar dacă vă simțiți ”ultimul mohican” printre prietenii voștrii care poate nu citesc, chiar dacă citiți genuri de cărți care nu sunt considerate de către ”societate” a fi culte și valoroase, nu vă lăsați intimidați și oferiți-vă mereu plăcerea de a evada în lumi fantastice și povești minunate! ❤

❤ O discuție interesantă cu note de amuzament ❤

Eu vă mulțumesc mult pentru acceptarea acestei provocări Laura și pentru împărtășirea atâtor momente deosebite și, până în acest moment, neștiute din viața Dvoastră.
Vă doresc mult succes în realizarea planurilor propuse și să vă bucurați de un număr mare de oameni ce vă admiră și vă iubesc creațiile, iar noi cu drag vom urmări toate noutățile Dvoasră literare apărute.
Să puteți culege mereu și oriunde acea inspirație necesară pentru a crea și a face lumea și omul din ea mai frumoase și mai bune.

❤ Sănătate și numai bine! ❤

Pentru a accesa mai ușor paginile Autorului puteți face clic pe oricare poză sau pe denumirea conturilor indicate în articol.
Cărțile le puteți comanda făcând clic pe site-urile indicate mai sus.

4 comentarii

  1. alinacosma spune:

    Deosebite amândouă! Naty și Laura!
    ❤ Felicitări pentru interviu, fetelor!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc mult, Alina, pentru aprecieri și cuvintele frumoase ❤

      Apreciază

  2. Super interviu! 🙂 Interesant si amuzant! Felicitari, Nati si Laura! 🙂

    Apreciat de 2 persoane

    1. Mulțumesc ❤ pentru aprecieri, Marius 🙂
      Mă bucur mult că ti-a plăcut articolul 😉

      Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise