Andra Cristina Buciu

Haideți să ne cunoaștem!

1 ❤ 10 momente importante din viața mea

De multe ori m-am gândit care sunt cele mai importante momente din viața mea. De fiecare dată am ajuns la concluzia că fiecare moment a fost important. Uneori un cuvânt, o faptă, e mai important în acel moment pentru mine decât realizările exterioare. Cred că momentele cu adevărat importante au legătură cu starea interioară: să trăim mai mult, să simțim mai mult. E un citat a lui J. Lennon care îmi place mult: „Viaţa e ceea ce ţi se întâmplă în timp ce eşti ocupat să faci alte planuri.” Așa că… fiecare moment din viața mea a fost și este important, chiar dacă uneori nu am văzut și nu văd. Sunt om. 🙂

Născută … ❤ … la Lugoj unde locuiesc și în prezent. E un oraș pe care îl iubesc.
Frați/surori… ❤ … nu am și mi-e tare bine așa.
În copilărie mă vedeam… ❤ …Fiind o fire foarte curioasă, îmi amintesc că îmi doream să fiu detectiv, să caut, să descopăr. Totul mi se părea o magie, un mister de descifrat.
Obiectul preferat la școală era… ❤ … Sincer, mi-au plăcut toate materiile, dar psihologia, literatura și matematica sunt în top.
Ghidușia rămasă în memorie este …(la ce vârstă)… ❤ … Nu e una singură căci am fost năzdrăvană, dar îmi amintesc clar că, fascinată fiind de cărți, pe la 4 ani, am decupat desenele cu eroii dintr-o poveste și i-am pus aliniați ca să fie vii și să mă joc cu ei. Mama mea m-a pus să mănânc foile rupte, mi-a zis că și cartea are viață și o doare. Bineînțeles că mestecam la hârtie în timp ce a oprit toate astea după ce am înțeles mesajul. Oricum pentru mine o carte e vie.
Prima dragoste „am simțit-o” la vârsta de… ❤ … 14 ani și a durat 20 de ani.
Autorul care m-a făcut să visez este… ❤ … Mulți autori m-au făcut și mă fac să visez, dar dacă e să o iau cu începutul, mi se citea și citeam Biblia povestită copiilor de  Anne de Vries. Visam și credeam că lumea în care trăiesc e bună și iubitoare, că așa trebuie să fim. Bine, nici acum nu cred altfel, chiar dacă nu aplic mereu.
Cartea preferată este… ❤ … E mai mult decât o carte, e cartea după care încerc să-mi trăiesc viața: „În Lumina Adevărului- Mesajul Graalului” de Abd-ru-shin.
M-am apucat să scriu (din motivul)… (la ce vărstă)… ❤ … Am scris scrisori când eram mică, am scris povești. Simt nevoia să scriu, mă deconecteaza de tot. Aș scrie mereu.
Acum stau (unde)… ❤ … la Lugoj și nu am intenția să plec nicăieri.

2 ❤ Prima mea operă scrisă este (și la ce vârstă)…

… ❤ Primul meu roman complet, inițial fără intenție de publicare este „Anoka”, am scris-o la 36 de ani. Apoi am mai scris unul pe care nu l-am publicat.

3 ❤ Prima mea operă publicată este… (genul literar, de unde vine ideea, mesajul cărții, dedicația, titlul vine primul sau ultimul, mai importantă este emoția/mesajul/…)

… ❤ „Anoka”, genul fantasy. Am fost mereu fascinată de incași, de puritatea și povestea lor. Cumva simt o conexiune, parcă am trăit într-o altă viață printre ei. Mesajul cărții mele este  faptul că iubirea e totul și că oricând ne putem schimba în bine sau în rău în funcție de atitudinea pe care o avem în fața vieții. Titlul a venit de la sine, la început, Anoka fiind personajul principal, deja știam dinainte cum arată, absolut tot despre ea cu toate că m-a surprins pe parcurs, uneori scriam altceva decât îmi planificam. Cred că pentru cititor sunt importante toate aspectele dintr-o carte: emoția, mesajul, modul de scriere și multe altele.

4 ❤ Operele scrise până la momentul actual sunt …

… ❤ „Anoka” – publicată si unu nepublicat.

5 ❤ Cea mai mare provocare din viața mea este (a fost)…

… ❤ să îmi asum publicarea cărții „Anoka”, nu m-am gândit la acest lucru înainte de a o scrie. E interesant după ce publici, să înveți din critici și să accepți sfaturi.

6 ❤ Cel mai mare critic al operelor mele…

… ❤ sunt eu, cu toate că deocamdată am minusuri la acest capitol, dar voi mai învăța. În general în toate aspectele din viața mea, chiar dacă ceilalți spun că e bine sau rău, prefer sa iau decizii singură și să mi le asum. Sigur, ascult părerile pro și contra, uneori țin cont de ele dar deciziile sunt luate de mine.

7 ❤ Iubitorii de carte pot procura cartea mea…

… ❤ de pe librăriile online.

8 ❤ Operă literară cu care mă delectez acum, când am un minut liber (dacă îl am) este …

… ❤ Niciodată nu citesc doar o singură carte, deobicei două sau trei simultan, în functie de stare. Acum citesc „Scrisorar”-M.Siskin, „Nebunul alb” – Allex Trusca și „Anastasia” – V. Megre. În plus mai citesc și cursuri legate de domeniul în care lucrez.

9 ❤ Sportul și alimentația în viața mea…

… ❤ Având în vedere că am făcut atletism de performanță fiind vicecampioană națională și am început să îl practic la 6 ani, sportul a făcut întotdeauna parte din viața mea. Acum fac pentru starea de bine (ca să fiu sinceră și pentru că vreau să arăt bine…off ciocolata și pizza). Îmi place să alerg, să merg cu rolele, cu bicicleta, să înot. Cu alimentația stau prost, sunt o gurmandă, în dex ar trebui să fie poza mea la definiția aceasta.

10 ❤ Acum scriu …

… ❤ povești pentru copii și două romane.

11 ❤ Personajele de sex opus mi se dau…

… ❤ Nu cred că am probleme să le descriu sau să mă pun în pielea lor, cu toate astea prefer personajele de sex feminin în prim plan. Le consider mai interesante.

12 ❤ Cât de greu/ușor îmi este să trec de la opera scrisă deja la una nouă?

… ❤ Foarte ușor, sunt multe subiecte, poate tot aceleași repetate de noi toți cei care scriem, dar le putem aborda din unghiuri diferite.

13 ❤ Pasiunile mele sunt scrisul și ….

… ❤ multe altele: convesațiile armonioase, cititul, serialele, pozele, sportul, plimbarea în natură, dansul, mâncarea, etc. Viața e frumoasă și chiar munca mea intră la pasiuni. Îmi place cam tot ce fac și am iar atunci când ajung la saturație cu ceva sau nu mă mai regăsesc într-o situație sau loc, spun stop. Nu mereu putem fi zen, dar măcar să încercăm.

14 ❤ Când scriu (e nevoie de liniște totală și multă concentrare /o fac cu muzica pornită / …)…

… ❤ Nu am probleme de genul, e o delectare, dar dacă scriu acasă, îmi place să o fac ascultând muzică clasică sau ambientală, în special sunetul de ploaie. Îmi place să scriu noaptea, am senzația că sunt doar eu cu personajele mele.

15 ❤ Slăbiciunile mele sunt…

… ❤ Aici ar trebui să scriu cam multe, dar o dau mai bine în filosofie: cred că dacă iubești ceva sau ești atașat de ceva, deja îți e slăbiciune și orice suferință sau lovitură de orice fel asupra lor automat te doare și pe tine, te lovește și pe tine.

16 ❤ Activitatea mea poate  fi urmărită de cititori pe …

… ❤ am doar pagina mea personală de facebook Andra Cristina și pagina de instagram Andra Cristina.

17 ❤ Literatură asemănătoare ca stilul meu (nu am întâlnit/ am întâlnit la…)…

… ❤ Nu m-am gândit. Am publicat doar o carte și nu cred că e relativ.

18 ❤ Opera mea iubită este… scrisă de…

… ❤ Complicat, dar momentan am doi autori care mă fascinează cu fiecare carte pe care o citesc și abia le aștept următorul roman: Guillaume Musso și Natașa Alina Culea.

19 ❤ Dacă aș avea şansa să călătoresc în timp şi spaţiu aș vrea să merg… (De ce?…)

… ❤ bineînțeles în timpul incașilor. Să trăiesc starea de armonie și puritate, de conexiune profundă cu natura.

20 ❤ Dacă aș avea posibilitatea să mă întâlnesc cu vreun personaj literar, acesta ar fi…  (De ce?…)

… ❤ Aș alege-o pe Pollyanna, să învăț să fiu ca ea. Mereu găsește ceva bun și frumos în orice.

21 ❤ O zi din viața mea …

… ❤ e frumoasă: muncă în armonie, cafea, scris, citit, sport. Fac cam tot ce-mi place.

22 ❤ În lumea în care trăiesc îmi displace …

… ❤ ipocrizia, judecata altora, superioritatea pe care credem că o avem, manipularea, lipsa altruismului, dar în special lipsa iubirii care e cea mai importantă. Fără iubire nu suntem nimic.

23 ❤ Editura cu care colaborez este…

… ❤ În viitor nu știu cu cine voi colabora. În prezent colaborez cu Editura Berg.

24 ❤ Cum aș motiva o persoană să se apuce de citit ?

… ❤ Nu m-am gândit la acest aspect niciodată. Uneori mă ia valul și, entuziasmată, povestesc din ceea ce citesc iar cei din jur sunt și ei curioși.

25 ❤ Planurile/viziunile mele pentru frumosul viitor sunt…

… ❤ multe, mereu multe: dezvoltare pe plan profesional, să scriu multe cărți și mult mai bine, să urmez cursuri în ceea ce mă pasionează.

Și câteva cuvinte pentru toți iubitorii de carte …

❤ Vă mulțumesc pentru că ați avut răbdare să mă cunoașteți. Pentru iubitorii de carte și nu numai: trăiți, iubiți, învățați din eșecuri, bucurați-vă de reușite dar mereu să vă păstrați modestia. Vă îmbrățișez cu drag. ❤

❤ O discuție frumoasă ❤

Eu îți mulțumesc mult Andra Cristina pentru acceptarea acestei provocări și pentru amintirile și răspunsurile frumoase.
Mult succes în tot ce ți-ai propus și să te bucuri de un număr mare de oameni ce îți citește cu plăcere creațiile, iar noi cu drag vom urmări toate noutățile Tale literare apărute.
Să culegi de oriunde inspirația necesară omului de artă pentru a crea și a face lumea mai frumoasă și mai bună.

❤ Sănătate și numai bine! ❤

Pentru a accesa mai ușor paginile Autorului puteți face clic pe oricare poză sau pe denumirea conturilor din articol.
Cărțile le puteți comanda făcând clic pe site-urile indicate mai sus.