Editura „Noua Verență”

Cine sunteți?

Mă numesc Laura Götz (născută Știrbu) și sunt autoarea seriei fantasy Vicontele Verenței Pierdute (VVP). Editura ”Noua Verență” a fost înființată în 2019 pentru a susține proiectele mele personale și pentru a ajuta alți scriitori debutanți să își realizeze visul de a publica. De ce am ales să public singură? Pentru că planurile mele de viitor sunt foarte mari și nu am obținut altfel de susținere de la alți parteneri din România. Primele două volume le-am scos cu o altă editură, dar am realizat repede că nu suntem pe aceeași lungime de undă când vine vorba de business. Piața de carte în România este la nivel de ”hai, c-o merge și așa”, ori eu am ani de experință pe piața literară internațională și știu că, dacă vreau să ajung la nivelul lor, trebuie să urmez regulile și strategiile lor de business. De ce se vând cărțile lor în librăriile noastre și nu cărțile noastre? Nu are treabă calitatea. Lipsește o strategie solidă de business.

De unde a venit acest nume interesant?

Doream ceva unic și personal, ca seria VVP. Cuvântul ”verență” este un termen inventat, ce semnifică o epocă în care a domnit un anumit viconte. Editura este un nou început pentru serie, urmează o nouă epocă. Astfel: noua Verență!

Unde putem găsi cărțile editurii Dvoastră? (zonele geografice, punctele de vânzare)

Momentan vindem cărțile VVP online pe site-ul personal, exemplarele de pe alte platforme online (Elefant, Cărturești, Libris) s-au epuizat de curând și vom începe colaborarea atât online cât și offline cu alte librării către sfârșitul anului. Suntem la început cu editura, dar vom crește foarte mari! Distribuim și în străinătate, la cerere. Pentru cei interesați de serie, le recomandăm să se aboneze la newsletter pe site (www.my-vvp.com) pentru a fi ținuți la curent cu noutăți, reduceri, concursuri.

Participați și la târguri de carte?

Am fi dorit să începem un tur al cărților cu Bookfest București 2020, dar din cauza situației actuale, a fost amânat, la fel ca alte evenimente. Am participat personal la trei târguri de carte cu fosta editură și mi-a plăcut foarte mult, pentru că am putut avea contact direct cu fanii. Iubesc să discut despre serie cu ei, despre SanteVel, școala cu dragoni. Vicontele se bucură de fani de la 10 la 90 de ani!

Care sunt genurile literare ale cărților editate?

Seria VVP este fantasy epic. Celelalte proiecte personale sunt de non-fiction, cărți medicale și de dezvoltare personală. De asemenea sunt foarte fericită să conduc un proiect de Antologie, în care coordonez autori de toate vârstele. Prima antologie a editurii apare în luna noiembrie 2020 și poartă numele de ”Crăciunul cu suflet de copil”, la care participă scriitori de la 11 la 35 de ani cu texte pe tema sărbătorilor de iarnă. Autorii sunt ”ținuți de mână” prin tot procesul, de la etapa creativă până la cea de tipărire fizică a proiectului, pentru a învăța ce presupune activitatea de scriitor, ce este mult mai complexă decât pare.

Există forma electronică a cărților Dumneavoastă?

Această posibilitate de distribuție este în plan. Vor apărea în curând și pe platforme internaționale gen Amazon, Google Books, Kobo.

Limba de editare a cărților este…?

Limba actuală de publicare este limba română, dar nu excludem și publicare de texte în engleză, germană, etc., în funcție de proiect.

Planuri pentru viitor?

Visul meu din copilărie a fost să fiu scriitoare. Acum sunt medic ginecolog, terapeut psihosomatic, blogger, vlogger, speaker internațional, coach și trainer de dezvoltare personală, consultant literar și AUTOARE, în curând internațională prin proiecte în colaborare cu publicații străine. Seria VVP va avea în jur de 16 volume. În plan sunt minim alte 10 cărți de non-ficțiune, toate cu scopul de a ajuta la îmbunătățirea sănătății fizice și psihice ale cititorilor. Așa că de abia aștept să vă încânt cu proiectele editurii ”Noua Verență”!

Unde vă pot găsi fanii online?

Eu combin conturile personale cu cele ale editurii. Fanii îmi pot scrie oricând personal! Iubesc să mă eticheteze copii pe instagram cu poze din cărți. Chiar dacă am și mulți fani adulți, nimic nu se compară cu entuziasmul unui copil care ajunge la SanteVel!
Instagram: laurasgotzthis și my_vvp
Facebook: viconteleverenteipierdute și laurasgotz
Twitter: laurasgotzthis
Site: www.my-vvp.com și www.laurasgotz.com

Carțile editurii „ ” le puteți cumpăra făcând clic pe oricare poză din recenzia operei.

Despre cărțile editurii „ ” puteți afla făcând clic mai jos pe poză sau denumirea operei interesate și citind recenzia.

❤ Lectură plăcută! ❤

În articol sunt prezentate poze transmise de la editură (cu acordul persoanelor responsabile).

Un comentariu

  1. Marina Costa spune:

    Mult succes pentru mama dragonilor românești și editura ei!

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise