Editura „Litera”

Cine sunteți?

Litera este cea mai veche editură privată înregistrată în Republica Moldova (3 mai 1989). Pe parcursul celor 31 de ani de activitate a editat circa 10 000 de titluri de carte, cu un tiraj general de peste 50 milioane de exemplare.

Din Grupul Editorial Litera fac parte două edituri  (una în România şi alta în Republica Moldova) 

Litera este distinsă cu medalia de aur „Marca Comercială” 2009 şi cu Premiul mare Mercuriul de aur al concursului Marca comercială 2010, 2011, iar directorul ei general a fost decorat cu cele mai înalte ordine şi medalii de stat ale României şi Republicii Moldova, printre care Steaua României în grad de ofiţer şi Ordinul Republicii.

Pe parcursul ultimilor 5 ani, Litera promovează un amplu program socio-cultural de popularizare a cărţii, scoţând zilnic în vânzare, la preţuri mici câte o carte din diverse colecţii: „Marea enciclopedie a cunoaşterii” (6 volume), „Raftul de cultură generală” (18 volume),„Biblioteca pentru toţi” (180 volume), „Marea istorie ilustrată a lumii”(9 volume), „Atlas istoric ilustrat al lumii”, „Atlasistoric ilustrat al României”,„Descoperă lumea” (10 volume), „Cele mai frumoase poveşti”(12 volume), „Marea enciclopedie. Statele lumii” (10 volume),„Biblia cu ilustraţii” (8 volume), „Enciclopedia universală Britannica” (16 volume) – cea mai mare enciclopedie ilustrată color în România , „Dicţionar universal ilustrat al limbii române” (12 volume)-cel mai mare dicţionar explicativ ilustrat color din România,„Cronica ilustrată a omenirii” (16 volume), „Dicționar medical ilustrat”(12 volume), „Biblia ilustrată pentru copii” (12 volume), „Şcoala celor şapte pitici” (70 volume), „Copilul deştept”(14 volume), „Lira” (200 volume), „ Scriitori români ilustraţi” (20 volume) etc.

În librăriile sale din Republica Moldova Litera pune în vânzare nu numai propriile cărţi, ci şi ediţii importate de la cele mai mari şi prestigioase edituri din România.

Unde putem găsi cărțile editurii Dvoastră? (zonele geografice, punctele de vânzare)

În Republica Moldova în librăriile Litera.md

În România în librăriile Litera.ro

Care sunt genurile literare ale cărților editate?

Genurile cărților editate sunt din cele mai variate domenii: ficțiune, enciclopedii, atlase, dicționare, cărți pentru copii, artă și arhitectură, istorie, limbi străine, cultură generală, sănătate și frumusețe, dezvoltare personală, business, călătorii, familie și timp liber și multe altele.

Există forma electronică a cărților Dumneavoastă?

Există și formele Ebooks, Audiobooks, CD, DVD.

Există posibilitatea efectuării comenzii online a cărților?
(Dacă „Da” – pe care platforme?)

În Republica Moldova: litera.md
În România: litera.ro

Limba de editare a cărților este…?

română.

Planuri pentru viitor?

Planuri avem multe și frumoase.

Nu uitaţi: Cartea este cel mai frumos cadou şi spune-mi ce citeşti ca să-ţi spun cine eşti.

Eu vă mulțumesc mult pentru discuția interesantă și timpul pe care mi l-ați acordat. Vă doresc mult succes în realizarea planurilor propuse.
Să vă bucurați de un număr mare de oameni ce vă admiră creațiile, iar noi , cititorii activi, cu drag vom urmări toate noutățile literare publicate de Editura Litera.

Carțile editurii „Litera” le puteți cumpăra făcând clic pe oricare poză din recenzia operei.

Despre cărțile editurii „Litera” puteți afla făcând clic mai jos pe poză sau denumirea operei interesate și citind recenzia.

❤ Lectură plăcută! ❤

Publicitate