
Haideți să ne cunoaștem!
1 ❤ 10 momente importante din viața mea
M-am născut… prima dată, fizic, la Vaslui, orașul ăla pe care presa națională îl prezintă ca fiind plin de violatori și de criminali, dar pe care presa locală îl prezintă ca fiid plin de artiști, de copii olimpici, de profesori dedicați, plin de oameni buni. A doua oară, o renaștere spirituală, la București unde urmează să îmi petrec cei mai frumoși ani din viață, pe cei de studenție.
Frați/surori… Deși mi-am dorit mereu o soră, am rămas singură la părinți și acum că mă uit la relațiile pe care le au personajele mele cu frații lor, cred că e mai bine așa.
În copilărie mă vedeam… dentist de cai. Nu de animale, de cai. Eram foarte specifică legat de asta și îmi amintesc precis cum arăta desenul reprezentativ pe care l-am făcut la grădiniță, când am fost întrebată ce vreau să mă fac când voi fi mare.
Obiectul preferat la școală era… engleza. Am urmat la liceu un profil bilingv axat pe această limbă și acum pot spune că a devenit un fel de a doua natură.
Ghidușia rămasă în memorie este… Cred că cea mai mare boacănă am făcut-o chiar anul trecut, la optsprezece ani. Toată viața mea am fost iubitoare de animale, dar, fiind copil, nu am putut avea grijă de unul. Așadar, am rămas fără câine în apartament o bună bucată de timp, până ce am visat că unul îmi stătea pe preșul de la intrare, implorându-mă cu ochișorii mari să îl iau în casă. A doua zi, fără să vorbesc cu ai mei despre asta, mi-am dat toate economiile pe un pui de Cavalier King Charles, care avea să se numească Lord și care avea să devină prietenul meu cel mai bun.
Prima dragoste… și aici am rămas tot în urmă față de majoritatea adolescenților, căci am simțit primii fiori abia la optsprezece ani.
Autorul care m-a făcut să visez este… Antoine de Saint-Exupery. Încă mă mai văd călătorind spre Asteroidul B 612 al Micului Prinț.
Cartea preferată este… „Micul Prinț”, o cartea aparent pentru copii, dar pe care eu am redescoeperit-o în anii de început ai adolescenței, când treceam printr-o perioadă grea. Am înțeles atunci că este de fapt o alegorie cu milioane de înțelesuri, pe care doi oameni nu o pot vreodată înțelege la fel.
M-am apucat să scriu… pe la nouă ani, pentru că voiam să se facă un film la Hollywood și după cărțile mele. Zece ani mai târziu, visul rămâne valabil, deși nu mai constituie motivația principală.
Acum stau… în București, oraș unde am stat pentru doi ani și în copilărie, dar pe care abia aștept să îl descopăr cu ochii de adult, de scriitor în căutare de inspirație.
2 ❤ Prima mea scriere este…
o adaptare a seriei „Narnia”, scrisă la nouă sau zece ani. Era povestea unei prințese care evada într-o lume magică, asemănătoare cu Țara Minunilor, atunci când se sătura de obligațiile pe care i le oferea lumea reală. Acea Țară a Minunilor, dar mult mai prietenoasă, se afla, bineînțeles, în dulapul prințesei.
3 ❤ Prima mea publicație este…
„Clona”, un thriller despre cursele ilegale de mașini și mafia americană, prezentată prin lentila realității, cu bune și cu rele. Ideea mi-a venit după ce am văzut filmele din celebra franciză, Furios și Iute, dar a avut bazele și într-o credință de-a mea din copilărie, aceea că până și oamenii cei mai răi au o parte bună. Am încercat să prezint uman mafioții, cu pasiuni, cu slăbiciuni, cu glume proaste și cu zile în care tristețea îi lasă distruși, în pat.
4 ❤ Lucrările scrise până la momentul actual sunt…
prea multe ca să le pot numi pe toate. Am o imaginație foarte bogată și cu timpul, am început să scriu numeroase cărți. Doar două au fost însă terminate: „Clona”, care a fost publicată la editura Berg în anul 2018 și „Păcate arse la Notre Dame”, un thriller despre incendiul de la catedrală, care este acum în procesul de editare.

5 ❤ Cea mai mare provocare din viața mea a fost…
să dau examenul de admitere la Facultatea de Drept în condițiile impuse de pandemie. Examenul în sine este poate cel mai greu din țară, iar faptul că a trebuit să ne trezim cu două ore mai devreme pentru a fi termometrizați nu a ajutat deloc. În cele din urmă important este că am trecut cu bine și de acest hop, reușind să intru la buget.
6 ❤ Cel mai mare critic al scrierilor mele…
este mama. Cititoare înrăită, mi-a transmis pasiunea ei și nimic din ceea ce ar putea scrie o puștoaică de nici douăzeci de ani nu ajunge la standardele ei întreținute de clasici.

7 ❤ Iubitorii de carte pot procura cartea mea…
de pe site-ul editurii Berg și de pe Libris.
8 ❤ Cartea cu care mă delectez acum, când am un minut liber (dacă îl am) este…
„Codul lui Da Vinci”. Prin intermediul MasterClass, am urmat cursul de scris în genul thriller pe care îl susține Dan Brown și de atuhnci m-am îndrăgostit de scrierile lui.

9 ❤ Sportul și alimentația în viața mea…
sunt foarte importante. Fac sport de când am învățat să merg și în prezent încerc să îmi reglez alimentația pentru a mă menține sănătoasă în era în care până și aerul este nociv.
10 ❤ Acum scriu…
„Păcate arse la Notre Dame”, un thriller electrizant despre incendiul de anul trecut, de la catedrală, care abordează teme precum rasismul, handicapul, terorismul, corupția și abuzul sexual.
11 ❤ Personajele de sex opus…
le scriu ușor, dar doar dacă am un narator obiectiv. Nu cred că aș putea intra în mintea unui bărbat atât de adânc încât să pot face față unui narator subiectiv.
12 ❤ Cât de greu/ușor îmi este să trec de la lucrarea scrisă deja la una nouă?
Atunci când am terminat „Clona”, am intrat într-un blocaj de un an, pentru că volumul uriaș de muncă pe care l-a necesitat m-a copleșit. Acum să vedem cum va fi cu „Păcate arse la Notre Dame”.
13 ❤ Pasiunile mele sunt scrisul și…
gătitul. De mică mi-a plăcut să gătesc, dar abia recent m-am încumetat să o fac singură. Momentan stau cu mama și încă se ocupă ea de pusul bucatelor pe masa de toate zilele, dar sunt sigură că pasiunea mea se va arăta foarte utilă după 1 octombrie, când voi rămâne singură.
14 ❤ Când scriu…
am nevoie de sunete de ambianță. Îmi place să le caut pe cele pe care le aude personajul, pentru a mă conecta mai bine cu el.
15 ❤ Slăbiciunile mele sunt…
câinele meu, perfecționismul și fericirea de moment.

16 ❤ Activitatea mea poate fi urmărită de cititori pe…
pagina de autor, Raluca Iacob, unde încer că postez sfaturi pentru scriitori, detalii despre proiectele mele și despre viața mea de dincolo de cărți în fiecare zi de luni.
17 ❤ Literatură asemănătoare ca stilul meu…
la Dan Brown, dacă e să mă iau după ce spun prietenii mei.
18 ❤ Opera (creația artistică) mea iubită este… scrisă de…
„Micul Prinț” scrisă de Antoine de Saint-Exupery.
19 ❤ Dacă aș avea şansa să călătoresc în timp şi spaţiu aș vrea să merg…
în Los Angeles înainte de 2013 pentru a-mi întâlni actorul preferat și modelul în viață, Paul Walker.
20 ❤ Dacă aș avea posibilitatea să mă întâlnesc cu vreun personaj literar, acesta ar fi…
cu siguranță unul dintre ale mele. Uneori duc acțiunea în locuri atât de ciudate încât până și eu mă întreb ce e în capul lor.
21 ❤ O zi din viața mea…
este atât de mult ocupată de procesul de scriere încât prea rar am timp de altceva.

22 ❤ În lumea în care trăiesc îmi displace…
faptul că oamenii se consideră rasa superioară, făcuți pentru a fi serviți și astfel distrug mediul înconjurător.
23 ❤ Editura cu care colaborez este…
Berg, pentru primul roman, iar „Păcate arse la Notre Dame” va deschide probabil drumul unei alte colaborări, cu o altă editură.
24 ❤ Cum aș motiva o persoană să se apuce de citit?
Oamenilor le este frică de moarte, dar cel mai frică le este de o viață banală. Așadar, ca să motivez pe cineva să se apuce de citit, i-aș arăta următoarele vorbe, spuse de George R. R. Martin: „Un cititor trăiește o sută de vieți înainte de a muri, omul care nu citește trăiește numai una”.
25 ❤ Planurile/viziunile mele pentru frumosul viitor sunt…
să aduc seria „Într-un Univers Paralel” din ce în ce mai aproape de cititori și să ajung ambasador.
Și câteva cuvinte pentru toți iubitorii de carte…
❤ continuați să citiți, dragilor, până ajungeți nu la o sută de vieți, ci la o mie. Nu vă lăsați distruși de rapiditatea cotidiană și continuați să faceți ceea ce vă place, ceea ce vă face sufletul să vibreze. ❤

❤ O discuție frumoasă și interesantă ❤
Eu vă mulțumesc mult, Raluca , pentru timpul acordat acestui interviu și pentru împărtășirea atâtor momente deosebite din viața dumneavoastră.
Vă doresc mult succes în realizarea planurilor propuse și să vă bucurați de un număr mare de oameni ce vă admiră creațiile, iar noi cu drag vom urmări toate noutățile dumneavoasră literare apărute.
Să puteți culege mereu și oriunde acea inspirație necesară pentru a crea și a face lumea și omul din ea mai frumoase și mai bune.
❤ Sănătate și numai bine! ❤
Pentru a accesa mai ușor paginile Autorului puteți face clic pe oricare poză sau pe denumirea conturilor din articol.
Cărțile le puteți comanda făcând clic pe site-urile indicate mai sus.

În articol sunt prezentate poze din arhiva personală a scriitoarei (cu acordul acesteia).
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.