
Haideți să ne cunoaștem!
1 ❤ 10 momente importante din viața mea
M-am născut … în Râmnicu Sărat, județul Buzău, 19 Mai 1989.
Frați/surori… Eu am crescut singură la părinți, deși mi-am dorit foarte mult să fi avut alături un frate mai mare.
În copilărie mă vedeam… „POLIȚISTĂ!”. Încă de când aveam doar trei, patru ani, voiam să devin soția lui Corrado Cattani, din „Caracatița”, eram topită după el și totodată a fost absoluta mea inspirație pentru „Ce vrei să te faci când vei fi mare?”.
Obiectul preferat la școală era… Obiectul ca obiect în sine era tabla pe care scriam. Mai exact negrul ei mă atrăgea foarte tare. Ca materie, nu cred că am avut o materie anume. N-am fost As la niciuna, însă din toate mi-am luat câte puțin, de la fiecare am rămas cu câte ceva util, chiar și în ziua de azi.
Ghidușia rămasă în memorie … nici nu mai știu câți ani aveam, eram oricum în ciclul primar, dar am imaginile în cap cu mine și cu încă un prieten de pe uliță de la bunicii mei din partea tatălui, din Hanu Conachi, județul Galați, prinzând broaște de prin canalele bazelor de cereale din vecinătate, aruncându-le peste gardul vecinei din spate și lovind apoi cu pietre acoperișul casei ei, ca să iasă afară și să se sperie de broaște. Eram înnebunită după broaște și șopârle..! Broaștele le umflam cu paie și le puneam să plutească pe apă până se desumflau, iar pe șopârle le băgam în bidoane de plastic și le forțam să mănânce, să bea apă, cam cum era normal să fac eu cu păpușile, numai că astea din urmă nu prea m-au atras…
Prima dragoste „am simțit-o” la vârsta de… paișpe ani și m-a ținut vreo șaptișpe simțirea asta. A fost principala mea sursă de inspirație pentru o parte din cărțile mele, dacă nu chiar pentru toate, direct sau indirect.
Autorii care m-au făcut să visez sunt… Mihai Eminescu și Dimitrie Bolintineanu. Nana mea m-a învățat, încă de când aveam doar trei ani, o mare parte din „Luceafărul” și „Muma lui Ștefan cel Mare”. Fiind atât de mică, le-am asimilat în subconștient cred doar, mai târziu regăsindu-mă și conștient în bucle de aur, ochi albaștri, astre, lună, castel, iubire în forma ei dintre cele mai armonioase…
O carte preferată … nu aș putea spune că am, însă de căpătâi am mai multe și una dintre ele ar fi „Cartea despre femei a lui Osho”.
M-am apucat să scriu … tot pe la paișpe ani, doar că atunci scriam mai mult poezii. De, prima dragoste de care mă întrebai mai devreme… Mereu am schițat, sub o formă sau alta, câte ceva.
Acum stau … De fix 47 de zile în Suceava (mă urmărește un 11 mereu), aproape de locul unde mi-am petrecut o parte din vacanțele de vară în copilărie, bunicii mei din partea mamei locuind la vremea respectivă în localitatea Șcheia, chiar de-aici, de lângă oraș.
2 ❤ Prima mea scriere este …
… prima carte pe am scris-o în 2015, însă a ajuns doar în mâna mea și-a câtorva prieteni. Chiar recent am vorbit despre ea cu o prietenă care o are, dorindu-mi foarte mult să recuperez singurul meu exemplar în viață de la ea. A fost o primă variantă a ceea ce acum este cartea „M-ai lăsat aici...”, implicit trilogia pe care ea o deschide. A fost un fel de rezumatul rezumatului a ceea ce a devenit acum. O structură din capitole care pur și simplu doar descriau personajele vieții mele, mult mai agresiv exprimată, și eu fiind la vremea respectivă ceva mai tulburată într-ale mele, transformată ulterior, mai exact prin 2018, în această trilogie numai și numai din dialoguri, de data asta.
3 ❤ Prima mea publicație …
… oficial și dat și în vânzare este primul volum din seria „Terapie pentru minte și suflet”, publicat în Decembrie 2016. Este o carte formată practic din scrierile mele până la vremea respectivă postate doar online, pe un blog pe care-l aveam. Întreaga serie am planificat-o de la bun început pentru a fi în număr de 9, eu începând pe-atunci deja să cochetez puțin și cu numerologia, dorindu-mi ca fiecare volum să poarte subtitlurile de la 111 la 999. Fiecare volum se încheie cu al 111-lea, 222-lea, 333-lea (până aici sunt publicate), până la al 999-lea articol. Sunt niște texte motivaționale, fără o legătură directă între ele, inspirate din orice și de nicăieri, trăite de mine sau traduse în sinea mea din experiențele celor cu care am interacționat, direct sau nu. Cititorii de până acum le-au numit un fel de almanahuri. Când au nevoie de ghidaj, închid ochii și deschid unde nimeresc ei, la întâmplare, de unde se pare că le vine și îndrumarea. Mesajul mi-am dorit să fie motivația, de fapt. Sunt niște texte făcute cu multiplu sens, dacă vrei. Poți citi, de relaxare, doar suprafața; de învățare, printre rânduri; de intrigă, în profunzime, până la povestea în detaliu care stă în spatele fiecărei generalizări de suprafață. De important… găsesc totul important, atât în parte, cât și în unitate. Eu cred mult în conexiunea generală alcătuită, exact cum e și creierul, din multe, multe conexiuni mărunte, din toate mai exact!, în sensul că suntem toți o singură valoare totală, din care dacă un individ piere, valoarea totală evident se modifică, indiferent de sensul în care-o face. Legat de asta, o să-ți spun despre o discuție chiar recentă cu un prieten. M-a întrebat dacă prima mea carte e cea mai bună sau cea mai slabă, cum văd eu evoluția cărților mele. Prima mea carte, „Terapie pentru minte și suflet” volumul 1, e cea mai slabă. Asta i-am zis și lui, el întrebându-mă cum de o mai public. Exact răspunsul meu este, de fapt, scopul cărților mele. Motivația din spatele evoluției. Cărțile mele sunt oglindirea mea, de fapt. Evoluția mea. Și nu mi-am propus să fie astfel de la bun început, ci doar am mers cu valul. Însă pe parcurs, experimentând de-a lungul timpului și-al scrisului diverse, din ce în ce mai complexe, mi-am dat seama că ăsta este, de fapt, sprijinul pe care vreau să-l ofer prin cărțile mele celor care ajung să le citească căutându-l. Toți căutăm ajutor atunci când suntem slabi, corect? Motiv pentru care tocmai slăbiciunea primului meu volum, implicit a mea de la vremea respectivă, e chiar cea mai puternică motivație poate dintre toate pentru cineva care caută să se regăsească, parcursul următoarelor, evoluția mea, calitatea crescândă a conținutului, fiind o dovadă vie că se poate.
4 ❤ Lucrările scrise până la momentul actual sunt …
… Volumele 1, 2 și 3 din seria „Terapie pentru minte și suflet”, Trilogia „M-ai lăsat aici.. – Prea târziu – REM”, o carte de afecțiuni și sursele lor emoționale și o interpretare simplă și mai pe înțelesul simplu, lipsit de ocultism și alte mistere profunde a cărților de Tarot, „Oracolul LEJA”.

5 ❤ Cea mai mare provocare din viața mea a fost…
… să-mi înving teama de a spune, de a auzi, de a accepta adevărul, asumându-mi riscul de a pierde tot ce am cu asta.
6 ❤ Cel mai mare critic al scrierilor mele…
… Nici nu știu ce să răspund. Îmi vin multe persoane în minte, dar nu știu dacă aș numi-o pe vreuna critic. Nu cred că am așteptat critici în sensul obiectiv al cuvântului. Nu cred că am așteptat ceva, de fapt. Eu doar mi-am dorit să împărtășesc ce mie mi-a fost util într-ale mele și atât. Însă prima, prima persoană care mi-a venit în minte acum la întrebarea asta a fost cea care, în extrem de multe în ultimii zece ani, plus sau minus, mi-a fost cumva mentor, deși niciodată nu s-a vrut și nu s-a văzut astfel. Cred că ea a fost singura persoană pe care am întrebat-o, la fiecare carte, dacă a terminat-o de citit și cum i s-a părut. Și cred că am făcut asta tocmai pentru că răspunsurile ei mereu m-au făcut să zâmbesc cumva… altfel față de celelalte, în sensul că ea intuia încă din cele mai adânci profunzimi absolut întreaga mea intenție din spatele cărții respective. Ea a fost cumva, în tot timpul ăsta, o eu în oglindă și îmi doream, din când în când, să mă uit în oglindă și să mă aud și din ea, nu doar din capul meu.
7 ❤ Iubitorii de carte pot procura cartea mea…
… De pe www.vorbenergy.com. Este magazinul meu online, unde toate cărțile sunt disponibile, inclusiv pentru colaborări pe parte de distribuție carte. Ele mai sunt și în țară prin unele librării, însă nu le am la cunoștință pe toate, având aici intermediari pentru destinațiile lor de vânzare. Dar de pe www.vorbenergy.com pleacă direct de la mine, semnate și ambalate drăguț și cu drag.
8 ❤ Cartea cu care mă delectez acum, când am un minut liber (dacă îl am) …
… Doar ce-am terminat „Cartea despre NIMIC” a lui Osho și încep „Noaptea de sânziene” a lui Eliade. Îmi fac musai timp de citit și, în general, aleg ce să citesc absolut intuitiv. Am un stil de-a alege, și nu mă refer doar la cărți aici, ci la decizii în general, pe care puțini îl înțeleg. Dar ca să nu plec din subiect, am foarte multe cărți necitite, adunate în biblioteci, în a mea și-n ale prietenilor pe unde am mai lăsat cutii cu multe dintre ele cu promisiunea de-a le recupera acasă, eu mutându-mă de vreo opt ori în ultimii trei ani, iar ultima așezare, a celor care sunt deja cu mine, în urma recentei mutări, am făcut-o haotic, fără înaltă la înaltă, subțire la subțire sau după culori sau mai știu eu ce criterii. Cum le-am scos din cutie așa le-am pus și citesc în ordinea în care sunt acum, fie că-mi place, fie că nu, fără preferințe și nazuri, pentru că-s adunate și de-acum zece ani și merită mai mult de-a zace încă zece acolo de-acum înainte. Și surpriza stă în faptul că sunt absolut revelatoare toate, fie prin mesaj în sine, fie prin conștientizarea interioară pe care o am că e fix momentul potrivit pentru unele dintre ele. Nimic nu e întâmplător, asta e deviza mea!
9 ❤ Sportul și alimentația în viața mea…
… Merg cât pot de mult pe jos. Mereu, de fapt. Ce ține de perimetrul orașului, nu cunosc autobuz și taxi urmă de la picioarele mele. Merg și la sală, deși prefer mișcarea în aer liber. Când nu am timp nici de sală, nici de aer liber, fac acasă una, alta. Nu doar alimentația, ci stilul meu de viață caut să-l aliniez cu cel vegan. Consum totul fără produse de origine animală, port și folosesc totul pe cât pot/găsesc fără produse de origine animală, netestate pe animale și prietenoase cu mediul. Încerc să adorm până în miezul nopții, de trezit mă trezesc deja de câțiva ani, fără ceasuri și alarme, imediat ce răsare soarele. Îmi doresc să realizez multe și am nevoie de timp pentru ele. Timpul în vârstă presupune și sănătate, luciditate, coerență, deci… mi-am propus să fac tot ce ține de mine pentru ele.
10 ❤ Acum scriu …
…Nu mă puteai nimeri mai frumos de-atât..! Acum puțin peste o săptămână, în timp ce mă spălam pe dinți înainte de culcare, undeva în capul meu s-a spart o țeavă și au început să-mi curgă idei despre ce să fac cu ce purtam ca informație în ultima vreme și deja începuse să atârne greu și chiar să se risipească printre degete. Am început deja să schițez, capitolul de deschidere este gata, deci startul practic a avut loc cu succes și focuri de artificii, coperta este dată-n lucru deja chiar de ieri, fiind vorba, pe de-a-ntregul, despre o carte cu discuții între conștient și fratele lui mai mare subconștientul. Ideea mea este să subliniez importanța subtilului din gândire, simțul și comportamentul nostru, dar și al exteriorului în ceea ce ne privește și cum ne raportăm noi la toate astea. Pe lângă asta, începută deja de-acum de câteva săptămâni, mai lucrez, împreună cu o superdesenatoare care mi-a lucrat și coperțile trilogiei „M-ai lăsat aici.. – Prea târziu – REM”, la o carte care descrie puterile și beneficiile a 99 dintre cele mai importante plante. Ambele sunt în plan să fie lansate in 2021.
11 ❤ Personajele de sex opus…
… le descriu extrem de ușor și cu o plăcere aparte. Am început să lucrez la șaptișpe ani și mai toată viața, până la tot ceea ce înseamnă „Vorbenergy”, am lucrat în vânzări. La care adaug firea mea, flerul și ce mai face parte din Eu ca pachet, apoi lucrul cu oamenii pe parte de mentorat motivațional din ultimii patru ani, din care crede-mă că extrag un talent la a cunoaște tot ce ține de om și toate ale lui, mai ales pe-alea pe care oamenii ar vrea să le țină ferite de oricine și orice, de nedescris! Deci da, ușor și fascinant.
12 ❤ Cât de greu/ușor îmi este să trec de la lucrarea scrisă deja la una nouă?
… Nu găsesc dificilă trecerea, ba din contră, având în vedere cu ce ușurință și din ce neant apar ideile noi la mine, însă am ceva unde întâmpin dificultăți și anume la a accepta că o carte nu poate fi gata dintr-un foc. Am un ascendent Berbec care mă arde-n spate ca o fiară-n cușcă și care mă face mereu să mă întreb de ce nu pot face tot odată oare… Pentru că totul curge în capul meu de parcă cineva mi-ar dicta de la primul alineat la ultimul punct și câteodată mă revoltă că mi se pare că aș putea ține pasul și mai bine de-atât și nu văd cum. Însă autoeducația mă menține în parametri și trec și peste asta. Cineva îmi repeta mereu acum zece, doișpe ani „cu lingurița, cu lingurița, nu cu polonicul, că te îneci…”. Asta-mi zic și eu în cap mereu când mă apucă focul. Cu lingurița…
13 ❤ Pasiunile mele sunt scrisul și ….
… Aș găti mai mult, dacă mi-ar mai rămâne timp. Însă nu renunț neam la grădinărit, plimbări în natură, animăluțe, fluturi, muzică, îmi place să schițez planuri de diferite construcții, grădini, amenajări, ateliere, vise, orice. Îmi place să studiez diferite tehnici ce țin de vindecare, dezvoltare, armonie, echilibru și să creez mai departe o tehnică proprie din ele, foarte mult timp din cel ce rămâne liber cu asta mi-l ocup și e fascinant când trag linie și văd ce rezultă din toată munca mea. Am, am, sunt multe, te-aș plictisi.
14 ❤ Când scriu (e nevoie de liniște totală și multă concentrare /o fac cu muzica pornită / …)…
… Când am ideea, nu-mi mai trebuie nimic altceva în afară de ceva unde s-o notez. Mi se întâmplă să mă apuce un gând pe stradă, motiv pentru care trag chiar atunci pe dreapta. Dacă am noroc de-o bancă, mă așez, dacă nu, trag pe dreapta la propriu, pe trotuar, în margine, ca să nu încurc, și scriu în telefon tot ce aud în capul meu, ca să nu pierd. Că și astea vin și mai și pleacă, exact ca trenul. Și dacă l-ai pierdut… mai vine sau nu altul și-am avut și păreri de rău în urma unor pierderi de genul. Înainte mă ajuta și exteriorul, cum zici, muzică și altele, însă cred că este vorba despre ceva invers proporțional. Cu cât interiorul îmi devine din ce în ce mai în echilibru și armonios, cu atât am nevoie de mai puțin din exterior pentru a fi productivă.
15 ❤ Slăbiciunile mele sunt…
… parfumurile, cafeaua și vinul. Le iubesc de calitate, curate, îmbietoare, inspiraționale și îmi place să testez, să ascult poveștile din spate, în special când vine vorba de cafea și de vin, deși chiar și din spatele parfumurilor, căutând din greu să folosesc numai parfumuri vegane, aud niște povești absolut fascinante.
16 ❤ Activitatea mea poate fi urmărită de cititori pe …
… www.vorbenergy.com . Aici sunt cam toate ale mele, inclusiv legăturile de social media, ce-a mai rămas din ele cel puțin, pentru că am căutat, în ultima vreme, să dedic mai mult timp activității în sine, în mod practic și concludent, partea de Facebook devenind spre exemplu aproape invizibilă. Însă pe site, la secțiunea de mentorat motivațional, există posibilitatea de abonare la newsletter, prin intermediul căreia caut să creez cât de multe legături autentice pot, mai apropiate de practic.
17 ❤ Literatură asemănătoare ca stilul meu (nu am întâlnit/ am întâlnit la…)…
… În stilul „Terapie pentru minte și suflet”, adică texte fără legătură directă între ele, sunt sigură că mai sunt, însă de întâlnit n-am întâlnit, cel puțin nu până acum, române numai din dialog, cum este trilogia „M-ai lăsat aici.. – Prea târziu – REM”.
18 ❤ Opera (creația artistică) mea iubită…
… Foarte aproape pe alocuri de povestea vieții mele a fost povestea scrisă de Federico Moccia – „Trei metri deasupra cerului”, deci cred că încă o bună perioadă de-acum înainte ea va mai fi la sufletul meu, chiar dacă povestea s-a încheiat.
19 ❤ Dacă aș avea şansa să călătoresc în timp şi spaţiu aș vrea să merg… (De ce?…)
… în țările nordice și împrejurimi, prin 1700-1800. Instinctiv, pur și simplu. Sunt multe detalii pe care acum le întâmpin și care mai mereu mă întorc cu informațiile pe care le găsesc pe subiecte într-acolo și într-atunci. Apoi ar mai fi, pe poziție egală cu toate, perioada din jurul războiului, 1900-1930. Îmi plac filmele cu nemți și războaie, documentarele cu tematică. Chiar dacă sunt dure și dureroase, am învățat multe din ele, în special despre mentalul oamenilor, traume, cauze, efecte, efectele la nivel de individ, la nivel global. M-aș întoarce și la romani, la Roma lor, cu construcțiile ei intacte, nu doar fabuloasele ruine de astăzi. M-aș întoarce peste tot cred! Ca la întrebarea despre pasiuni, aș fi în stare să te plictisesc cu răspunsul meu, dacă merg mai departe cu completarea lui.
20 ❤ Dacă aș avea posibilitatea să mă întâlnesc cu vreun personaj literar…
… m-aș întoarce în 1800 și-n Franța, ca să fiu complicele lui Monte Cristo!
21 ❤ O zi din viața mea …
… Una clasică… Mă trezesc, cum am zis, odată cu găinile, îmi scot cățelușa la plimbarea de dimineață, revin la mic dejun, cât timp îmi beau cafeaua pe balcon și citesc ceva, apoi intru în program normal, de opt ore, ca la un serviciu normal, chiar dacă lucrez de-acasă. Cu pauză de scos din nou cățelușa la plimbare și masă de prânz, iar pe seară îmbin timpul meu cu dragi de-ai mei sau cu alte activități relaxante și plăcute, cina și… somn de voie! Iar cea clasică se mai întâmplă să fie întreruptă de diverse idei de-ale mele sau propuneri de-ale altora, fie cu scop educativ, fie relaxant, fie nebunesc și cine mai știe de care. Nu mă dau în lături de la nimic din categoria antrenant, motivațional, energizant, relaxant și încă alte câteva!

22 ❤ În lumea în care trăiesc îmi displace …
… ignoranța.
23 ❤ Editura cu care colaborez …
… Public, în mare, ca autor independent, însă când sar calul (când depășesc cele 2 ISBNuri acordate anual de Biblioteca Națională pentru autorii independenți) mă sprijină Editura Atu din Sibiu, care-mi sunt și colaboratori pe parte de tipografie și orice altceva ține de astfel de servicii, publicând cu ajutorul lor.
24 ❤ Cum aș motiva o persoană să se apuce de citit ?
… Mă faci să divulg din așii din mânecă… Depinde de ce slăbiciuni văd că are fiecare..! Aici aplic și eu „scopul scuză mijloacele”.
25 ❤ Planurile/viziunile mele pentru frumosul viitor sunt…
… să fac tot ce ține de mine pentru armonizare și echilibrare.
Și câteva cuvinte pentru toți iubitorii de carte …
❤ Binecuvântați fie aceia însetați de cunoaștere! ❤
❤ O discuție interesantă ❤
Eu vă mulțumesc mult Cătălina Elena pentru timpul acordat acestei discuții interesante.
Vă doresc mult succes în realizarea planurilor propuse și să vă bucurați de un număr mare de oameni ce vă admiră creațiile, iar noi neapărat vom urmări toate noutățile Dvoasră literare apărute.
Să puteți culege mereu și oriunde acea inspirație necesară pentru a crea și a face lumea și omul din ea mai frumoase și mai bune.
❤ Sănătate și numai bine! ❤
Pentru a accesa mai ușor paginile Autorului puteți face clic pe oricare poză sau pe denumirea conturilor din articol.
Cărțile le puteți comanda făcând clic pe site-urile indicate mai sus.

În articol sunt prezentate poze din arhiva personală a scriitoarei (cu acordul acesteia).
Un comentariu
Comentariile sunt închise