Delia Moretti

Haideți să ne cunoaștem!

1 ❤ 10 momente importante din viața mea

M-am născut… într-un sat din România în miez de noapte. Eram atât de grăbită să vin pe lume încât nu am avut răbdare ca mama să se deplaseze la spital. Era o noapte cu lună plină de noiembrie, iar gerul năprasnic de afară acoperea liniștea satului. Acestea erau cuvintele bunicii atunci când povestea peripețiile din noaptea aceea.
Frați/surori… Sunt copilul cu numărul doi al familiei mele după o soră și înaintea fratelui venit mult mai târziu pe lume.
În copilărie mă vedeam… totul și în același timp nimic. Aveam idealuri multe și voință puțină în ale îndeplini. În cursul anilor am învățat să nu îmi fac planuri de viitor. Să las lucrurile din viața mea să ia singure traiectoriile firești. În parte sunt mândră de ceea ce am obținut, dar în același timp mă forțez să obțin din ce în ce mai mult.
Ghidușia rămasă în memorie este… Că tot mi-am amintit de copilărie, o ghidușie de atunci mi-a rămas întipărită în memorie. Inițial îmi era rușine atunci când mama sau altcineva o aducea în discuție. Acum, mă amuză, dar și face să plâng pentru naivitatea mea.

Eram în clasa a cincea când doamna profesoară de geografie s-a gândit să mă asculte. Nimic greșit în asta înafara faptului că nu învățasem. Indulgentă din fire, femeia mi-a oferit posibilitatea să iau un zece cu felicitări răspunzând corect la o unică întrebare.

,,Cum iese un om din apă după o baie în Marea Roșie?”.

Bucuroasă că scap atât de ușor, m-am grăbit să răspund. ,,Roșu” am afirmat mândră de mine. În secunda imediat următoare, râsul colegilor cât și cel al doamnei profesoare m-au făcut să îmi doresc să se formeze o gaură neagră sub picioarele mele care să mă înghite dinaintea lor, căci am înțeles prea târziu greșeala făcută.
Prima dragoste „am simțit-o”… am simțit-o la o vârstă fragedă sau cel puțin credeam cu îndârjire că așa se numește sentimentul simțit atunci. În perioada aceea în care experimentam sentimentele, dar și trăirii noi. Credeam cu îndârjire că obsesia pentru băiatul de la etajul patru al blocului în care locuiam pe vremea aceea este dragoste. Credeam că avea să fie doar pentru mine, dar nu a fost să fie nimic mai mult de o frumoasă prietenie. Pe când iubirea adevărată o am alături de soțul meu de aproape șaptesprezece ani.
Chiar dacă sunt româncă și sunt mândră de asta, țara pe care o definesc acasă este Italia și așa va rămâne în continuare.
Autorul care m-a făcut să visez este… Nu pot spune că am un autor preferat sau altul care mă face să visez. Fiecare autor în parte mi-a transmis sentimente și trăiri unice care m-au făcut să îl îndrăgesc într-un fel aparte.
Cartea preferată este… Același discurs se aplică și la cărțile citite. Nu am una preferată, dar în schimb aici am un top al cărților care nu mi-au plăcut sau nu, după caz.
M-am apucat să scriu (din motivul)… prin anul 2015 când am descoperit Wattpad. Inițial eram o cititoare înrăită de acolo. Am devorat cărți minunate până într-o zi, când am dat peste o ,,capodoperă” fără pic de noimă. Atunci am realizat că acțiunea gândită de mine avea puțin farmec. Mi-am luat inima în dinți și am început să îmi aștern propriile gânduri și idei.
Cea mai mare provocare din viața mea a fost… atinsă în momentul în care am acceptat să public în mod fizic gândurile mele. Să ies în față și să spun tuturor ceea ce făceam în secret până atunci, a fost o provocare, dar și o satisfacție de zile mari.

2 ❤ Prima mea scriere este…

„Seria Prenupțial”, la 31 de ani.

3 ❤ Prima mea publicație este…

tot „Seria Prenupțial”. Mi-am dorit să fiu cunoscută în același fel și mod ca și cititorii de pe platforma portocalie. Să se vadă evoluția profesională în acest domeniu.

4 ❤ Lucrările scrise până la momentul actual

În cursul anilor pe platforma portocalie am scris opt cărți. Nu vreau să vi le destăinui pe toate acum, ci îmi doresc să vi le prezint pe rând la momentul oportun.

5 ❤ Cel mai mare critic al scrierilor mele…

sunt eu în mod sigur. Niciodată nu sunt mulțumită de ceea ce fac. Întotdeauna am ceva de comentat înaintea tuturor.

6 ❤ Iubitorii de carte pot procura cartea mea…

de pe site-ul Editurii Stylised, dar și de pe mai toate site-urile de specialitate din Romania.

7 ❤ Cartea cu care mă delectez acum, când am un minut liber (dacă îl am) este…

„Iubirea mi-a salvat viața” volumul 1 scrisă de către Carolina Hills.

8 ❤ Sportul și alimentația în viața mea…

Nu pot spune că fac sport, ci foarte multă mișcare. Cât despre alimentație mănânc tot ce mi se pune în fața ochilor cu mici excepții.

9 ❤ Acum scriu…

la o altă serie formată din trei volume. După cum vedeți am o slăbiciune pentru numărul trei. Seria se numește ,,Legile nescrise ale vieții” volumul 1 – Două inimi, un singur trup, volumul 2 – Prieteni la catarame, volumul 3 – Ce nu te doboară, te ridică.

10 ❤ Personajele de sex opus (le descriu ușor, greu,…)

le descriu relativ ușor având în vedere faptul că mă inspir din reacțiile barbariilor care mă înconjoară în mod frecvent.

11 ❤ Cât de greu/ușor îmi este să trec de la lucrarea scrisă deja la una nouă?

Este o cale de mijloc în procesul acesta. Nu o pot defini grea sau ușoară, ci elaborată.

12 ❤ Pasiunile mele sunt scrisul și…

gătitul.

13 ❤ Când scriu…

am nevoie de liniște totală. Zgomotele mă fac să îmi pierd ritmul și îmi îngreunează procesul de scriere.

14 ❤ Slăbiciunile mele sunt…

cele care mă fac să mă urăsc tot mai des. Mă enervez la culme când îmi dau seama că duc în cârcă un sac plin de defecte și slăbiciuni care mă fac să par slabă în fața celor care mă cred așa.  

15 ❤ Activitatea mea poate  fi urmărită de cititori pe…

Instagram, dar și pe Facebook pe pagina de autor cât și pe profilul personal.

16 ❤ Literatură asemănătoare ca stilul meu..

nu știu cât de unică sunt. Într-o recenzie mi s-a spus că am câteva puncte în comun cu doamna Corina Cindea chiar dacă mi se pare prea mult comparația. Cert este că îmi place să fiu pe cât posibil originală și să îmi conturez bine stilul care, spre surprinderea mea, a plăcut cititorilor din Romania.

17 ❤ Opera (creația artistică) mea iubită este…

îmi este greu să îi dau un nume. Sunt multe care mi-au ajuns la suflet într-un mod deosebit.

18 ❤ Dacă aș avea şansa să călătoresc în timp şi spaţiu aș vrea să…

mă întorc în timp. Să retrăiesc încă odată copilăria alături de bunica mea dragă. Dorul de ea mă apasă și face să regret trecerea anilor fără ea.

19 ❤ Dacă aș avea posibilitatea să mă întâlnesc cu vreun personaj literar, acesta ar fi…

Nică (Ion Creangă). De ce? Simplu. Mi-ar plăcea să îi povestesc întâmplarea mea legată de un cireș blestemat. Tind să cred că am sta ore întregi la taclale pe marginea acestui subiect și nu numai.

20 ❤ O zi din viața mea…

este mereu diferită. Rar se întâmplă să fac două sau mai multe zile același lucru. Sunt foarte activă. Fac kilometri întregi în doar câțiva metri pătrați. În perioada aceasta mă bucur de îmbrățișarea soarelui și răcoarea mării. Într-un cuvânt îmi încerc bateriile epuizate pentru a mă putea întoarce la scris în toamnă.

21 ❤ În lumea în care trăiesc îmi displace…

pandemia. Îmi induce teroare și ține la distanță de familia rămasă în România.

22 ❤ Editura cu care colaborez este…

Stylished în ceea ce privește „Seria Prenupțial” și Petale Scrise pentru cartea „Două inimi, un singur trup”.

23 ❤ Cum aș motiva o persoană să se apuce de citit?

Este greu să convingi o persoană să citească. Cititul se face din plăcere, nu din obligație. Cititorul trebuie să trăiască fiecare cuvânt în parte, nu să treacă peste fiecare pagină în parte în mod mecanic. Aia nu se numește lectură.

25 ❤ Planurile/viziunile mele pentru frumosul viitor sunt…

multe și în același timp nule. Am învățat că nu trebuie să îmi fac planuri mari. Nereușita aduce ca atare dezamăgirii care mă apasă asemeni unor bolovani grei ce se transformă în praf cu multă trudă.

Și câteva cuvinte pentru toți iubitorii de carte…

❤ Citiți și nu uitați să vă bucurați de lectură! ❤

❤ O discuție interesantă ❤

Eu vă mulțumesc mult, Delia pentru acest interviu și pentru împărtășirea atâtor momente deosebite din viața dumneavoastră.
Vă doresc mult succes în realizarea planurilor propuse și să vă bucurați de un număr mare de oameni ce vă admiră creațiile, iar noi cu drag vom urmări toate noutățile dumneavoasră literare apărute.
Să puteți culege mereu și oriunde acea inspirație necesară pentru a crea și a face lumea și omul din ea mai frumoase și mai bune.

❤ Sănătate și numai bine! ❤

Pentru a accesa mai ușor paginile Autorului puteți face clic pe oricare poză sau pe denumirea conturilor din articol.
Cărțile le puteți comanda făcând clic pe site-urile indicate mai sus.

În articol sunt prezentate poze din arhiva personală a scriitoarei (cu acordul acesteia).

Publicitate

Un comentariu

  1. arcidalia spune:

    Felicitari amandorura.

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise