Raluca – Andreea Chiper

Haideți să ne cunoaștem!

1 ❤ 10 momente importante din viața mea

M-am născut… în Sibiu.
Frați/surori… am, un frate (mai mare) și două surori (mai mici)
În copilărie mă vedeam… orice altceva, dar nu om, nu persoană.
Obiectul preferat la școală era… creionul.
Ghidușia rămasă în memorie este… Nu pot să o numesc ghidușie, ci mai degrabă o faptă necugetată. Am băgat pisica bunicii în cuptorul încins și am ținut-o acolo numărând până la 10. Pe atunci nu aveam mai mult de cinci ani și regret enorm. Pisica nu a murit, nici nu s-a ars, dar probabil m-a ținut minte toată viața. Sper că m-a iertat…
Prima dragoste „am simțit-o” la vârsta de… 8 ani și era vorba de Winnie the Pooh. Apoi, pe la 15 ani a urmat fiorul care îngheață inima…
Autorul care m-a făcut să visez este… greu de știut în condițiile în care am mai mulți preferați, în general clasici români.
O carte preferată… nu am. Mereu când citesc o carte nouă și îmi place foarte mult, zic că e cartea mea preferată, până la următoarea.
M-am apucat să scriu… pentru că doream și eu o poveste inventată de mine în momentul în care cititul nu mai era de ajuns, pe la 12 ani. Încă mai am și acum manuscrisul, îngălbenit, dar stilul neschimbat.
Acum stau… în orașul Iernut, jud Mureș, Romania.

2 ❤ Prima mea scriere este (și la ce vârstă)…

„Demonul demonilor”, o poveste despre un samurai care se reîncarna pentru a testa puterea cursanților de arte marțiale și obținerea centurii negre. Evident că rolul principal, o fată creată după chipul și asemănarea mea, trece testul. Cam asta scriam eu pe la 12 ani.

3 ❤ Prima mea publicație este… (genul literar, de unde vine ideea, mesajul cărții, dedicația, titlul vine primul sau ultimul, mai importantă este emoția/mesajul/…)

„Sufletele nopții”, o poveste cu și despre vampiri alcătuită din două volume. Întotdeauna mi-au plăcut poveștile cu ființe supranaturale și mă bucur că am ajuns să fiu creatoare de lumi pentru acestea.

4 ❤ Lucrările scrise până la momentul actual sunt…

Sufletele nopții” vol I și II, „Între pământ și apă”, „Ceasul cel răuapărută anul acesta, „Și marea știe să cânte romanțe” (proză scurtă publicată într-o antologie locală și poezii, tot așa, publicate într-o revistă locală.

5 ❤ Cea mai mare provocare din viața mea a fost…

să cresc, să devin din copil un adult, să mai uit din când în când de visare și să  cobor cu picioarele pe pământ. M-aș întoarce oricând la copilărie și la anii aceia când singurul gând era să mă joc, să mă joc și să mă tot joc.

6 ❤ Cel mai mare critic al scrierilor mele…

nu știu dacă am așa ceva, dar pot povesti o întâmplare care mi-a rămas întipărită în minte. O profesoară de-a mea, și ingineră pe deasupra, dură, serioasă, pe care nu mi-am imaginat-o niciodată să citească nimic altceva în afară de cărți de specialitate, a cumpărat cartea mea, „Între pământ și apă” și după ce a citit-o mi-a zis pe un ton foarte serios cu pauze lungi, încercând să își găsească cuvintele, că nu și-a imaginat vreodată că în corpul meu de tinerică zace atâta maturitate, și că am scris foarte frumos, că nu se aștepta, și multe altele asemenea. Mi-a făcut existența mai frumoasă toate vorbele ei. Îi sunt recunoscătoare. 

7 ❤ Iubitorii de carte pot procura cartea mea…

de la librăria Quantum și celelalte librării online.

8 ❤ Cartea cu care mă delectez acum, când am un minut liber (dacă îl am) este…

în momentul de față nu am o carte începută, dar va veni vremea când voi începe una cât de curând.

9 ❤ Sportul și alimentația în viața mea…

Sport cam puțin… parcă nu mă atrage deși îmi place. E foarte bine să fie cineva care stă cu joarda și te îndeamnă să mai faci și mișcare, iar alimentația, destul de haotică. Uneori uit să mă alimentez și sper să  nu fiu unica.

10 ❤ Acum scriu…

un roman fantasy pe care abia aștept să îl termin și să îl văd carte cu coperte.

11 ❤ Personajele de sex opus le descriu

înfățișarea nu e mare lucru de descris. Iar ca personalitate… păi, aici mă pun în locul personajului de sex opus și descriu cam aceleași simțiri și trăiri. Sper că îmi și iese…

12 ❤ Cât de greu/ușor îmi este să trec de la lucrarea scrisă deja la una nouă?

Greu în sensul că nu pot, nu vreau și nu îmi place să mă despart de vechea lume, de personajele pe care am reușit într-un final să le cunosc cu adevărat. E un fel de nostalgie, ca atunci când te muți în alt oraș și trebuie să renunți la tot ceea ce îți aparținea. O lume nouă și personaje noi mereu este o provocare, e incitant și palpitant.

13 ❤ Pasiunile mele sunt scrisul și…

arta lucrului de mână. În ultimii ani am descoperit noi plăceri cum este tehnica quilling, decorațiuni cu flori, inclusiv păpușile textile. Ador să confecționez păpuși.

14 ❤ Când scriu…

nu sunt foarte pretențioasă. Îmi place să am intimitatea mea, spațiul meu, dar dacă nu se poate iar cheful de a scrie mă depășește, mă mulțumesc cu spațiul pe care îl am în acel moment. Iar muzica… e nelipsită. O combinație perfectă.

15 ❤ Slăbiciunile mele sunt…

multe și mărunte, ca la orice om. Nu mă mândresc cu ele, dar dacă fac parte din mine, trebuie să le accept.

16 ❤ Activitatea mea poate  fi urmărită de cititori pe…

încerc să fiu cât mai anonimă, cât mai retrasă. Îmi place să creez, dar mă obosește nespus de mult lupta aceasta cu menținerea activității pe rețelele de socializare. Mă tot gândesc dacă acestea nu ar fi… Cum reușeau autorii de altă dată să se facă cunoscuți și căutați? Îmi doresc să fiu unul din aceia, nu unul de acum, din ziua de azi.

17 ❤ Literatură asemănătoare ca stilul meu…

întâlnesc din ce în ce mai des și mă bucură faptul că se poate și altfel decât tiparul acela impus la un moment dat de nu știu cine, din nu știu ce motive, pentru nu știu ce.

18 ❤ Opera (creația artistică) mea iubită este… scrisă de…

Cezar Petrescu. Sau Eminescu? Of! Nu reușesc să mă decid. Veșnic sunt așa pentru că mi-e greu să aleg unul dintre cei mai buni autori pe care i-a avut Romania.

19 ❤ Dacă aș avea şansa să călătoresc în timp şi spaţiu aș vrea să merg… (De ce?…)

în trecut, pe vremea când totul era simplu și toate se întâmplau într-un ritm calm. Presupun. Simt că locul meu nu este în prezentul acesta, că eu nu fac parte din el. Duc dorul unor vremuri trecute pe care nu le-am trăit, dar parcă le cunosc, sau invers. Mi-e din ce în ce mai greu să mă adaptez prezentului și viitorului și mă sperie gândul că trăim între roboți.

20 ❤ Dacă aș avea posibilitatea să mă întâlnesc cu vreun personaj literar, acesta ar fi… (De ce?…)

Otilia din „Enigma Otiliei”, ca să îmi dea și mie din rafinamentul ei, din feminitatea și frumusețea ei, ca să îmi explice cum reușește să se facă iubită și urâtă în același timp și multe altele.

21 ❤ O zi din viața mea…

e cu multe activități, încât trece așa de repede că nu apuc nici să îmi dau seama. Mereu regret trecerea timpului, însă cum să îl opresc?

22 ❤ În lumea în care trăiesc îmi displace…

situația în care suntem obligați să trăim. Urăsc poluația, zgomotul mașinăriilor, zonele industriale, defrișările sărmanelor păduri, fermele de animale destinate sacrificării, încăierările dintre oameni și popoare, faptul că ne afundăm în prostie tot mai mult, ca într-o mlaștină. Și nu are cine să ne ajute, pentru că fiecare e orb, e numai pentru el și nu ajunge până la cel de lângă el.

23 ❤ Editura cu care colaborez este…

Quantum Publishers.

24 ❤ Cum aș motiva o persoană să se apuce de citit?

Greu se poate așa ceva. Cine nu vrea, nu ai ce-i face. Cine vrea, nu are nevoie de motivare. Sau poate că motivarea lui ar fi o carte bună.

25 ❤ Planurile/viziunile mele pentru frumosul viitor sunt…

sper să trăiesc cât mai mult. Să trec suta de ani cu fericire, sănătate și înțelepciune. Și în tot acest timp să fac tot ceea ce îmi place.

Și câteva cuvinte pentru toți iubitorii de carte…

Să citească și să nu renunțe la această activitate, altfel toate lumile noastre fantastice vor pieri. Toți autorii de carte le suntem recunoscători pentru susținere, pentru criticile bune și mai puțin bune, pentru toată atenția pe care ni-o acordă. Sunt minunați!

❤ O discuție frumoasă ❤

Eu vă mulțumesc mult Raluca pentru timpul acordat acestui interviu și pentru împărtășirea atâtor momente deosebite și, până în acest moment, neștiute din viața dumneavoastră.
Vă doresc mult succes în realizarea planurilor propuse și să vă bucurați de un număr mare de oameni ce vă admiră și vă iubesc creațiile, iar noi cu drag vom urmări toate noutățile dumneavoasră literare apărute.
Să puteți culege mereu și oriunde acea inspirație necesară pentru a crea și a face lumea și omul din ea mai frumoase și mai bune.

❤ Sănătate și numai bine! ❤

Pentru a accesa mai ușor paginile Autorului puteți face clic pe oricare poză sau pe denumirea conturilor din articol.
Cărțile le puteți comanda făcând clic pe site-urile indicate mai sus.

În articol sunt prezentate poze din arhiva personală a scriitoarei (cu acordul acesteia).

Publicitate