Editura „EVR!KA Publishing”

Naty: „EVR!KA Publishing” – Care este motto-ul editurii?

EVR!KA: „Cărți care inspiră!”. Aducem momente „EVR!KA” în viețile oamenilor prin cărți care inspiră! EVR!KA Publishing este despre entuziasmul identificării unor soluții la problemele cu care ne confruntăm, despre satisfacția inovării și puterea creativității în business și în viața personală.  

Naty: Cum, când și unde și-a început activitatea și a cui a fost ideea creării unei noi edituri în România?

EVR!KA: EVR!KA Publishing este cea de-a patra editură fondată în cadrul Grupului editorial Universul Juridic și își are rădăcinile în „Colecția Business”, ce a funcționat în interiorul Editurii Universul Juridic cu mult înainte de lansarea editurii distincte care să se adreseze acestei nișe. În cadrul prezentei colecții, printre alte titluri notabile, a văzut lumina tiparului cartea lui Marius Ghenea, „Antreprenoriat. Drumul de la idei către oportunități și succes în afaceri”, probabil cea mai citită și citată carte de business scrisă de un român pentru români. Ideea dezvoltării acestei colecții i-a aparținut lui Dragoș Panainte, fără insistențele și ideile căruia, cel mai probabil, românii rămâneau fără #DozaDeEVR!KA.

Naty: Denumirea. De ce anume EVR!KA Publishing?

EVR!KA: Interjecția „Evrika!” îi este atribuită lui Arhimede din Siracuza, un învățat al lumii antice. O folosim atunci când ne vine o idee inspirată sau când simțim că am găsit, în sfârșit, elementul lipsă din puzzle-ul situațional în care ne aflăm. Ne vorbește despre entuziasmul identificării unor soluții la problemele cu care ne confruntăm. EVR!KA Publishing, prin proiectele editoriale inițiate și promovate, își propune să aducă cât mai multe momente „EVR!KA” în viețile oamenilor.

Naty: Cât de ușor sau greu a fost să vă lansați ca o nouă editură pe piaţa de carte din România şi cât de departe aţi ajuns acum?

EVR!KA: Lansarea unei edituri în România nu este o sarcină extrem de dificilă. În schimb, resursele, dezvoltarea unei distribuții solide și extinderea permanentă a portofoliului sunt aspecte care diferențiază cel mai mult editurile. Pe noi ne-a ajutat mult că facem parte dintr-un grup editorial care implică un nivel ridicat de resurse și o optimizare a costurilor. În viitor ne dorim consolidarea brandului EVR!KA Publishing, să conturăm tot mai mult vocea acestei edituri care chiar dacă funcționează în cadrul unui grup editorial, are o direcție anume și un stil adaptat grupurilor țintă, oameni de afaceri, practicieni din diverse domenii, persoane care doresc să evolueze și să se dezvolte.

Naty: Unde pot fi găsite cărțile editurii dumneavoastră? (zonele geografice, punctele de vânzare)

EVR!KA: În prezent, titlurile din portofoliu se pot achiziționa de pe platforma Grupului editorial Universul Juridic, www.ujmag.ro, cea mai mare librărie online din România specializată în cărți și reviste de Drept, Economie, Business și Fiscalitate, iar în curând vom lansa și platforma nișată pe cărți și produse care să inspire, www.evrikaaa.ro.

În ceea ce privește alte canale de distribuție, suntem prezenți cu cărțile noastre pe toate marketplace-urile și în librăriile online relevante, iar în offline dispunem de peste o sută de puncte de desfacere.

Naty: Există posibilitatea efectuării comenzii on-line a cărților? (Dacă „Da” – pe care platforme?)

EVR!KA: Da, momentan dacă doriți să achiziționați cărți direct de la noi, accesați www.ujmag.ro. Majoritatea titlurilor noastre se găsesc și pe site-urile partenere, în funcție de anul de apariție, tematică și tiraje.

Naty: Publicaţi autori contemporani doar din România sau și de peste graniță?

EVR!KA: Suntem axați pe autori care scriu în limba română, indiferent de țara în care trăiesc sau de origine.

Naty: Cum ar putea un autor să-și editeze cartea la EVR!KA Publishing?

EVR!KA: În primul rând, recomandăm autorilor ca înainte să trimită un manuscris să își seteze principalele trei obiective de autor, pentru a avea o privire de ansamblu asupra nevoilor și priorităților. Există o discuție introductivă cu autorii, o evaluare a activității acestora, o parcurgere a manuscrisului, activități ce se transpun mai apoi într-un răspuns din partea editurii care poate însemna o ofertă de colaborare, un refuz sau o invitație spre regândirea sau adaptarea proiectului editorial.

Naty: Pentru autorii începători există concursuri de manuscrise?

EVR!KA: Până în acest moment nu am organizat astfel de concursuri, dar avem în vedere acest lucru pentru anul 2021. Considerăm că pandemia de COVID-19 a adus multă instabilitate, dar este și o perioadă facilă pentru scris ceea ce poate duce la o efervescență în piața de cărți practice scrise în limba română. Noi suntem alături de astfel de proiecte și dispunem de toate resursele pentru a le concretiza.

Naty: Care sunt genurile literare ale cărților editate la Evrika Publishing?

EVR!KA: Non-literar, carte practică, cărți de business etc.

Naty: Aveți și forma electronică a cărților?

EVR!KA: Momentan nu comercializăm cărți în format eBook, fiind mereu atenți să ne consolidăm și să ne extindem rețeaua de distribuție a cărților tipărite, deoarece știm că există o nevoie tot mai ridicată din partea autorilor de cărți în limba română de a-și vedea lucrările în librării, de a avea întâlniri cu cititorii, de a semna o parte din cărțile tipărite și de a avea o relație cât mai apropiată cu cititorii. Cartea tipărită rămâne totuși cel mai echilibrat liant în relația autor-cititor.

Naty: Limba de editare a cărților este…?

EVR!KA: Momentan, strategia noastră editorială are în vedere cărțile scrise în limba română.

Naty: Cu ce noutăți literare planifică să ne mai bucure editura dumneavoastră până la finele anului 2020?

EVR!KA: Pentru finalul anului 2020 și începutul anului 2021, avem mai multe proiecte creative, inspiraționale și educative:
„Aventuri cu Zornel în Lumea Nașpa”, de George Bonea,
„Ghid de buzunar pentru părinți. Sfaturi utile”, de Zinaida Soroceanu,
❤ „Sinteze de limbă și literatură română pentru reușita la bacalaureat și în viață”, de prof. univ. dr. Paul Magheru,
„Camper Spirit”, de Carolina Sporea Godvin, și multe altele.

(Cărțile ce au denumirea subliniată deja pot fi găsite la editură. Făcând clic pe denumirea lor veți fi redirecționat spre librăria on-line 🙂 ).

Naty: Cum și unde se vede editura EVR!KA Publishing în frumosul viitor?

EVR!KA: Ca partener al autorilor, al oamenilor de business, de vânzări, al formatorilor de opinie care doresc să-și transpună ideile în proiecte editoriale și care caută aliați de cursă lungă. O sursă de inspirație și know-how românesc în domenii de interes pentru cititorii români.

Naty: Ce gând frumos le-ați transmite cititorilor?

EVR!KA: Uneori avem nevoie de mici impulsuri pentru a ne clarifica direcția, pentru a lua o decizie și a îndepărta ceața cu privire la un subiect sau un domeniu de activitate, iar cărțile ne pot fi aliați de nădejde în acest sens. Citiți, analizați, aplicați ce considerați că vi se potrivește. Titlurile editate de EVR!KA Publishing vă vor fi alături și în 2021. Spor la lectură!

Despre noutățile EVRIKA Publishing puteți afla urmărind și paginile sale de facebook și instagram.

Pozele din articol sunt primite și postate cu acordul persoanelor responsabile de la editură.