Andra E. Dragomir

Haideți să ne cunoaștem!

1 ❤ 10 momente importante din viața mea

Mă numesc Dragomir Elisabeta Andra, cunoscută ca autor sub numele de Andra E. Dragomir și am fost…
Născută … în Râmnicu Vâlcea.
Frați/surori… Am un frate și o soră, ambii mai mari.
În copilărie mă vedeam… ca fiind o mulțime de lucruri. Mă imaginam ca fiind în viitor un medic veterinar, avocat, polițistă, actriță, cântăreață, dar niciodată scriitoare, însă despre asta o vă spun puțin mai târziu.
Obiectul preferat la școală era… desigur limba română, dar preferam doar literatura. Nu am îndrăgit niciodată nimic care avea legătură cu gramatica. Mai apoi, la liceu, am descoperit o pasiune pentru filosofie, care mă urmărește și astăzi.
Ghidușia rămasă în memorie este …(la ce vârstă)… Uh, am fost un copil destul de cuminte mai mereu, așa că nu prea am multe ghidușii cu care să mă laud, totuși una dinte acestea mi-a rămas în minte. Îmi amintesc când încercam să îmi construiesc singură un arc cu săgeți sau când voiam să învăț să mă lupt cu bețe pe post de săbii, dar și să învăț și alții copii din cartier să facă asta. Îmi imaginam mereu că sunt într-un film și am vreo misiune de îndeplinit, ironic sau nu, uneori încă îmi mai imaginez asta.
Prima dragoste „am simțit-o” la vârsta de… uh, asta da întrebare. Mereu am avut o părere diferită despre ceea ce presupune dragostea, așa că o să fiu sinceră cu voi. Prima dragoste, cu adevărat, pot spune că am simțit-o la vârsta de 20 de ani.
Autorul care m-a făcut să visez este… pentru cei care nu știți, a fost și va fi mereu J.R.R.Tolkien. Dacă nu era el nici romanul meu ,,Azgad”, nu ar fi existat.
Cartea preferată este… Cred că asta este una dintre cele mai grele întrebări. Am prea multe cărți preferate, prea multe personaje cu care m-am identificat sau am simțit o legătură și prea multe povești incredibile în felul lor. Totuși, în inima mea, ,,Stăpânul inelelor” și ,,Hobbitul” vor avea mereu un loc special, la fel ca Tolkien. Pot menționa apoi ,,Elias și  spioana cărturarilor”, ,,Trei coroane întunecate”, ,,Regina roșie” și lista poate continua.
M-am apucat să scriu (din motivul)… (la ce vărstă)… pur și simplu, fără să am vreun motiv. Apoi a început să-,mi placă și am început să fac asta constant. Apoi a urmat perioada în care scrisul îmi era refugiu. Era ca și cum îmi povesteam mie ceva, o întâmplare pe care aveam să o recitesc în viitor, cândva și să înțeleg ce am făcut bine, ce am greșit sau ce doar am făcut și atât.
Acum stau (unde)… Deocamdată stau tot în Râmnicu Vâlcea, locul în care m-am născut.

2 ❤ Prima mea scriere este (și la ce vârstă)…

Prima mea încercare de operă a fost scrisă la vârsta de 14 ani aproximativ, dar nu va fi niciodată publicată. A fost doar ca să mă ajute să exersez pentru a-mi îmbunătății scriitura și atât.

3 ❤ Prima mea publicație este… (genul literar, de unde vine ideea, mesajul cărții, dedicația, titlul vine primul sau ultimul, mai importantă este emoția/mesajul/…)

Prima mea scriere care contează cu adevărat și care a fost și publicată este ,,Azgad” și am scris-o la 17 ani, dar din păcate, a durat mai mult până am publicat-o decât am anticipat eu. Totuși, așa cum se spune, mai bine mai târziu decât niciodată. ,,Azgad” este un roman de fantezie, și am căutat în mitologia nordică pentru a găsi inspirație, dar, desigur, și opera lui Tolkien m-a influențat. Cartea a fost dedicată surorii mele, care m-a încurajat și de la care am dobândit pasiunea pentru literatură, după ce mă plătea ca să citesc romanele ce îmi trebuiau pentru bacalaureat, desigur. După acest impuls am început să îndrăgesc lectura și să caut singură cărți pe care să le citesc, dorind să am o bibliotecă personală unde să le pot expune. Mesajul cărții este unul complex, în special pentru cei care se regăsesc în personajul principal, silfa de pământ Caladwen. Toate greutățile au fost puse, dintr-o dată, în seama ei și a celorlalte Elemente. Viața lui Caladwen, dar și a semenilor săi sunt în mâinile ei, dar și sentimente confuze și evenimente care o îngenunchează sau o ridică. Cartea ,,Azgad” este pentru toți cei care au trebuit să se descurce singuri, sau care au fost trădați, mințiți, dar și iubiți. Este o carte complexă, cu mesaj complex, pentru că am dorit să se regăsească în ea cât mai mulți cititori, și poate, să găsească cumva și o rezolvare la probleme lor, sau măcar o alinare în paginile acestui roman. Titlul este misterios, știu, și toți sunt curioși să afle ce seminifică, dar nu pot să spun decât că veți afla asta din carte, ar fi păcat să vă stric o parte din aventură și să vă dau răspunsul acum.
Nota mea de autor este aceea că îmi construiesc, mai ales personajul principal, ca fiind instabil emoțional. Întotdeauna personajele principale din operele mele vor avea cel mai mult de suferit, dar și cele mai multe motive să plângă, să fie confuze, să râdă și să trăiască toate sentimentele la intensitate maximă indiferent de cât de importante sau mai puțin importante sunt, iar ele se vor simți, desigur, copleșite de tot și vo acționa în consecință după nebunia lor sau frica ce se manifestă în interiorul lor din cauza a ceea ce li se întâmplă.

4 ❤ Lucrările scrise până la momentul actual sunt …

la această categorie o să menționez doar cartea ,,Azgad”, deoarece, din tot ce am scris până acum, consider că doar acest roman poate fi încadrat ca lucrare, finalizată și care merită menționată.

5 ❤ Cea mai mare provocare din viața mea a fost…

să fiu înțeleasă de alții pentru a mă integra în peisaj. Până când am înțeles că nu trebuie să mă simt aiurea dacă cineva se uită ciudat la mine, sau dacă mă fac de râs sau dacă greșesc într-o anumită situație. Suntem diferiți și asta face farmecul fiecăruia, atunci de ce să mă simt ciudat dacă acționez altfel decât ar face-o alții?

6 ❤ Cel mai mare critic al scrierilor mele…

sunt cu siguranță eu. Mereu mă cert dacă nu îmi place ceva ce am scis, dar mă și încurajez când fac ceva bine. După mine aș putea spune că este prietena mea cea mai bună, care afirmă că îi place tot ce scriu, dar care a promis că mă asasinează dacă nu termin poveștile așa cum vrea ea. Așa că dacă mor înainte de vreme știți deja cine este vinovatul. Glumesc, desigur.

7 ❤ Iubitorii de carte pot procura cartea mea…

de pe site-ul Libris.ro unde este disponibilă și în format pdf, dar și de pe alte site-uri ca Librăria Delfin, Cartepedia.ro, Esteto.ro și altele.

8 ❤ Cartea cu care mă delectez acum, când am un minut liber (dacă îl am) este …

în momentul de față nu citesc nimic, dar plănuiesc să mă apuc curând de ,,La cinci pași de tine”, carte al cărei film l-am văzut deja.

9 ❤ Sportul și alimentația în viața mea…

Sportul e cam absent în viața mea, recunosc. În afară de câteva plimbări pe care le fac cu prietenii și familia sau câteva exerciții pe care le fac singură acasă atunci când mi se pune pata, destul de rar și asta, nu am ce să menționez la acest capitol. Cât despre alimentație, am încercat să fac treptat niște schimbări, dar nu am un program fix, mănânc haotic. De exemplu nu mănânc decât ciocolată albă, și nu consum sucuri cu acid. Nu consum nimic ce conține cacao sau cofeină decât extrem de rar și am început să o răresc și cu mezelurile și lactatele, desi îmi plac, dar știu că nu fac tocmai bine mai ales pentru ten. În rest mănânc fast food, dar nu exagerat și îmi place carnea de pui. Pizza, chiftelele cu sos, supa de perișoare sunt printre mâncărurile mele preferate.

10 ❤ Acum scriu …

un alt roman de fantezie cu perspectivă dublă. Nu pot să spun cum se numește lucrarea pentru că nu am ales un titlu încă, dar atunci când va fi cazul o să vă dau mai multe detalii despre asta pe rețelele de socializare pe care le folosesc.

11 ❤ Personajele de sex opus (le descriu ușor, greu, …) …

Mereu am avut un fel de frică în a descrie personajele de sex opus, pentru că aș putea omite niște detalii importante sau nu le-aș da așa de mare importanță. Totuși până acum, pentru început, cred că m-am descurcat destul de bine, și sunt gata să fac ceea ce este necesar pentru a progresa.

12 ❤ Cât de greu/ușor îmi este să trec de la lucrarea scrisă deja la una nouă?

Sincer, mi-a fost teamă că după ,,Azgad” o să am un blocaj și nu o să mai știu ce anume să scriu sau că nu va fi la fel de bun. Pentru mine personal, e destul de dificil să trec de la o operă scrisă la una nouă, pentru că sunt prinsă acolo în poveste pentru destul de mult timp, și apoi trebuie brusc să schimb macazul către ceva nou, dar cel puțin la fel de bun ca scriitura precedenă. Odată ce îmi conturez noul univers și povestea începe să prindă viață reușesc să mă deconectez cât mai mult de povestea pe care am scris-o deja și să fiu din ce în ce mai prezentă în cea pe care doresc să o scriu.

13 ❤ Pasiunile mele sunt scrisul și ….

cititul, dar și călătoriile în natură. Îmi plac spațiile unde nu este prea multă aglomerație, dacă se poate deloc. Sunt o fire mai retrasă și prefer să meditez și să mă relaxez, de multe ori singură, sau cu familia și prietenii apropiați.

14 ❤ Când scriu (e nevoie de liniște totală și multă concentrare /o fac cu muzica pornită / …)…

uneori e nevoie de liniște totală, alteori ascult muzică pentru inpirație. Nu pot spune că fac ceva în mod constant când scriu și că merge de fiecare dată. Mereu întâmpin o problemă, uneori mă blochez la o frază și nu trec mai departe până când nu îmi dau seama ce e în neregulă, alteori povestea decurge fluent și nici nu îmi dau seama când au trecut 2-3 ore poate chiar și mai mult și am scris deja un capitol. Încerc să mă adaptez și să îmi creez un mediu cât mai propice scrisului, deși nu îmi iese mereu și sunt cazuri în care trebuie să improvizez.

15 ❤ Slăbiciunile mele sunt…

multe, totuși nu aș vrea să le împărtășesc cu voi. Sunt om, ca voi, și am propriile stafii cu care mă confrunt și mă lupt zi de zi, așa că nu are rost să mi le enumăr aici.

16 ❤ Activitatea mea poate  fi urmărită de cititori pe …

facebook Andra E. Dragomir sau pe instagram writer_andra_dragomir.

17 ❤ Literatură asemănătoare ca stilul meu (nu am întâlnit/ am întâlnit la…)…

am întâlnit, desigur, la mentorul meu J.R.R.Tolkien, dar și la alți autori de fantezie. Totuși fiecare autor are nota sa personală, și asta face o poveste originală, mai ales dacă subiectul este unul inedit și bine scris.

18 ❤ Opera (creația artistică) mea iubită este… scrisă de…

J.R.R.Tolkien.

19 ❤ Dacă aș avea şansa să călătoresc în timp şi spaţiu aș vrea să merg… (De ce?…)

peste tot. Aș vrea să fiu prezentă la cele mai mari și importante evenimente din istorie ca să le trăiesc pe propia piele.

20 ❤ Dacă aș avea posibilitatea să mă întâlnesc cu vreun personaj literar, acesta ar fi…  (De ce?…)

Cal din „Regina Roșie” pentru simplul motiv că aș vrea să simt pe pielea mea focul pe care acesta îl emană, dar aș vrea să mă întâlnesc și cu Elias din ,,Elias și spioana cărturarilor”, ca să îi spun că îl înțeleg că nu vrea să devină ce vor alții și că urăște asta, dar și cu Arsinoe din ,,Trei coroane întunecate”, pentru că este un exemplu pentru mine și aș vrea să învăț cât mai multe de la ea.

21 ❤ O zi din viața mea …

este cât se poate de simplă, cel puțin pentru moment. Cele mai multe activități mi le desfășor acasă, scriind articole sau lucrând la o nouă carte, dar și profitând din plin de netflix ca să sărbătoresc că am scăpat de sesiune. Fac și plimbări din când în când pentru relaxare sau inspirație.

22 ❤ În lumea în care trăiesc îmi displac …

multe lucruri, dar cel mai mult îmi displace răutatea oamenilor. Totuși, încerc să fiu schimbarea pe care îmi doresc să o văd în lume.

23 ❤ Editura cu care colaborez este…

Libris Editorial.

24 ❤ Cum aș motiva o persoană să se apuce de citit ?

O să răspund la această întrebare cu un citat de J.K.Rowling și anume ,,Dacă nu îți place să citești înseamnă că nu ai găsit cartea potrivită”.

25 ❤ Planurile/viziunile mele pentru frumosul viitor sunt…

Pentru viitor am multe planuri. De la a scrie multe cărți, bune desigur, la a călători cât de mult pot, până la a promova peste tot proiectul ,,Jurnalul Milenial” ca să afle cât mai mulți tineri de el, și nu numai. Am multe lucruri în plan, fiind o visătoare de când mă știu. Rămâne de văzut în ce măsură voi reuși să îmi îndeplinesc planurile.

Și câteva cuvinte pentru toți iubitorii de carte …

❤ Dragi cititori, vă mulțumesc că ați urmărit acest interviu până la sfârșit, și sper că v-a făcut plăcere să îl citiți și să mă cunoașteți mai bine. Pe mine cu siguranță m-a bucurat să împărtășesc cu voi aceste lucruri despre mine. În final vă doresc lecturi plăcute și sper să aveți o viață cât mai faină! ❤

❤ O discuție interesantă ❤

Eu vă mulțumesc mult Andra pentru acceptarea acestei provocări și pentru împărtășirea atâtor momente deosebite și, până în acest moment, neștiute din viața Dvoastră.
Vă doresc mult succes în realizarea planurilor propuse și să vă bucurați de un număr mare de oameni ce vă admiră creațiile, iar noi cu drag vom urmări toate noutățile Dvoasră literare apărute.
Să puteți culege mereu și oriunde acea inspirație necesară pentru a crea și a face lumea și omul din ea mai frumoase și mai bune.

❤ Sănătate și numai bine! ❤

Pentru a accesa mai ușor paginile Autorului puteți face clic pe oricare poză sau pe denumirea conturilor din articol.
Cărțile le puteți comanda făcând clic pe site-urile indicate mai sus.